Сакам да кажам/Сакам да прашам

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Деновиве, пред точно 600 години....

"If we are marked to die, we are enough
To do our country loss; and if to live,
The fewer men, the greater share of honour"

Henry V за битката кај Аженкур 1415 г.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Да не ви сервирам по еден бонус на двајцата, до вечер темата е затворена. Секој нареден испад во друга тема ќе ви донесе поенчина. Ок?Позз.

• Ми се допаѓа
Реакции: diva orhideja

Beauty&Beast

Староседелец
11 септември 2015
739
808
1,103
whites_golema.jpg

Уште точно 1 месец до спектаклот ... неможам да дочекам (inlove)
Картите за седење се веќе сите распродадени ... има останато само уште малце карти за стоење, така да кој мисли да иде, нека си купи карта на време, зашто ќе биде фул ;)

Една од најпознатите нивни песни :)

Makedonec

Модератор
Член на администрација
15 јуни 2014
1,473
1,200
1,133
Седнуваш, почнуваш да учиш, заспиваш, спиеш следни 2 часа.
Тоа време попаметно ќе го искористев да не седнев да учам.

• Ми се допаѓа
Реакции: malo

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
За девојчето претпоставувам збориш? Греота бе па уште и поминал врз неа. Што се случува со државава и воопшто со луѓево?
Непочитување на закони ете тоа се случува! Поминуват во спротивни насоки , поминуваат на црвено и што уште не. Плус имаш глуп закон кој вика за ваков прекршок на прегхазен пешак добиваш максимум 3 години затвор! Само што нашето паметно судство направи гениалем метод на исклучок по примерот на Алачки која беше ослободена заради тоа што не избегала од местото на несреќата и му пружала помош на човекот... Ех ова моја чудесна земја.

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
@emzzy Битола има своја убавина и не знам дали има тука некој Битолчанец или Битолчанка , дали ја знаете бабата Маријанти се викаше што проси по кафичите ???
Толку мила бабичка јас немам сретнато во живот ,толку мило суштество не постои , толку среќна насмеана тивка првпат ја видов тогаш мислам дека седев во Некогаш , таа дојде со едно торбуле и уште не дојдена до мене на лицето и се гледаше позитивната енергија , седевме неколку души ,а јас бев баш прв меѓу масите од кај што дојде таа, ми се приближи ми ја баци раката и и се виде тоа нејзино патење што го имала јас после дознав кога се распрашав , и дадов 500 ден незнам ептен во срце ми остана бабето , се изгушкавме и си отиде полека полека , ако знае некој од каде е од Битола и каде живее нека пише и благодариме однапред !!!
;)

Последна промена:

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Еееее на времето кога само јас бев во сериозна врска ми се потсмеаваа ако кажев "срце", "мило" или слично, а ете ти ги сега сите се лигават по фејсбукон. Аххх... не знам по кој пат животот ми докажува дека треба да се има отворен ум и да не се суди само затоа што твојата моментална перспектива и ситуација во животот е различна.