Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови. Треба да го надградите вашиот или да користите алтернативен прелистувач.
Темата е отворена за нови мислења, само ве молам сега без офф-топици... инаку еве и уште една страна на фб на која има домашни миленичиња кои се подаруваат http://www.facebook.com/rhujic
Кученцето е старо два месеци, дечкото што го дава ми рече дека го капел на 2 недели па така и јас додека да порасне. Сакав да прашам на колку месеци сега треба да го вакцинирам и колку чини? Фала што ми излезе во пресрет, извини што те измачив
Се вакцинира на 2 месеци, вакцината чини 500 и за еден месец ревакцина исто 500ден. Мене толку ме чинеа.
Околу воспитувањето веќе ти кажаа, јас само едно ќе ти кажам: немој да му викаш со повишен тон колку и да згреши. Опомени го строго, но не со викање. И кога ќе згреши тапни го по газето со весник. Никако со гола рака.
А ако го воспитуваш со „донеси го топчето“ „дојди кај мене“ и сл. кога ќе те послуша награди го. Дали со неколку зрнца храна или со мало парче салама, твој избор. На почеток наградувај го, после и без тоа ќе те слуша.