Во Богови не верувам,атеист сум,ама во магија верувам.Верувам во тоа што го гледа секој,но и во тоа што не го гледа никој т.е енергијата.Е,тука станува збор за апсолутно се околу нас,буквално се е енергија која што никогаш не е константна.Според мене таа енергијата може да се контролира,а тоа се вика магија драги дечки.И тоа е факт.
Кога сме кај религиите веќе,да,некои се тесно поврзани со магии и се неразделни како што е наведено од некои погоре,но во овој случај кога христијанстовото како доминантна религија го оспорува тоа а исто така факт е дека и таму магијата спаѓа во обредите и некои од празниците е толку контрадикторно и банално до п*сер.И не само христијанството,сите други слични религии се банални.Каде има господ,кој го видел,зошто баш тогаш му текнало да се појави "син" му и ајдее тате ми кажа вака да правите а вака не,и простата маса сиротата изгорена од римјаните шо ке прави ќе си бара утеха у на господ син му пред 2000 и кусур години.Мајче мила...Башка тоа шо ретардирани попови од тогаш пишуваат религиски прирачници врз основа на свои мислења и ставови и како им одговара.Ако е христијанството толку невина и навидум добра религија што оспорува убиства,зошто тогаш црквите се одговорни за спалување и кинење глави на толку голем број на научници и т.н "вештерки"низ вековите?!
Се е магија,односно енергија.Магија е уствари вид наука ама уште од пагански времиња.