Психолошки тестови

Хоуп*

Proton
Член на администрација
4 април 2013
2,414
4,232
753
Резултат:


Кај вас е нагласена голема фантазија и емотивност, но токму таа длабока емотивност (пречувствителност) претставува истовремено ваша најголема и најслаба страна на личноста. Доколку својата енергија ја насочувате кон афирмација и задоволство, ако имате хармоничен однос со другите – вие претставувате бесконечен извор на радоста. Но, ако доживувате разочарување, болка и страдање, се оттргнувате од другите и станувате склони кон самоказнување и повлекување во себе. Без оглед колку изгледате зависни од другите, вие длабоко во себе тежнеете кон комплетен развој на личноста и задоволување на своите потреби за совршенство. Во суштина вие сте посилни отколку што се претставувате пред својата околина и во однос на тоа што другите мислат за вас. Имате одличен инстинкт за самоодржување, умеете да претчувствувате опасност или неволја и кога ќе се најдете во таква непријатна ситуација тоа е само затоа што самите сте барале нов предизвик, искуство или нешто невозможно. Вие умеете да запрете во критичен момент, но ако сакате можете да ги запрете и другите. Имате нагласена склоност кон бујни фантазии.
Истово и мене ми го даде кога го решив тестот.
 
  • Like
Реакции: Anakin and melpomena

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,265
9,107
1,683
За вас најголемите животни предизвици се кријат во другите луѓе и во односите со нив: преку нивните постапки, однесување и дејствување. Ве придвижува голема страст, импулс кој се заснова на сетилата, сензуалноста, допирот, хедонизмот и задоволствата. Без оглед колку и да изгледате силни (психолошки или физички), во основа вие не можете без другите. Тежнеете кон екстремности, дозволувате другите да ве усреќат, но исто така и да ве разочараат, осуетат и повредат. За вас факторот искуство нема битно влијание, склони сте кон повторување на принципот на исти грешки во нови или слични ситуации, како и со нови личности. Понекогаш се движите по тенка линија помеѓу радоста и тагата, среќата и несреќата, создавачкиот и уништувачкиот нагон... како и во игрите без граници, вам ви е важно да се движите и да одите напред во животот. Во суштина вие сте послаби отколку што се претставувате пред околината и од тоа што другите мислат за вас. Понекогаш не знаете да запрете во критичниот момент. Упорни сте да ги остварите зацртаните планови.
 
  • Like
Реакции: Сара.13

Сара.13

Староседелец
13 ноември 2012
1,260
3,107
1,133
Резултат:


Вие умеете да го свртите вниманието или да оставите впечаток уште на прв поглед или преку необичен стил на однесување и оригиналност. Ве привлекуваат несекојдневни ситуации, дури екстремни, и понекогаш сакате да ги надминете правилата или поставените граници. Несвесно се управувате според принципот: кога на вас ви е добро – добро им е и на другите, кога на вас ви е лошо – на другите им е уште полошо. Поседувате огромна енергија, но не е лесно да ја контролирате таа сила што осцилира постојано. Позитивниот пулс создава можност за радост, задоволство и среќа, но вашиот внатрешен импулс за промена е посилен од потребата да се стабилизирате. Кога сте разочарани, тажни или повредени, правите сè што е потребно за да ја елиминирате непријатноста. Учите на своите грешки и умеете да ги предимензионирате нештата и светот околу себе. Прекините, откажувањето и казнувањето е цена која ја плаќате поради разните пропусти. Во суштина вие сте послаби отколку што се претставувате пред својата околина и од она што другите го мислат за вас. Ваша голема слабост е што не умеете да застанете во критичниот момент. Имате склоност кон различни опсесии.

Зарем е можно толку вистина да има во сето ова...
 

Anakin

Истакнат Член
23 август 2012
869
977
203
тајната страна на вашата личност

Кај вас е нагласена голема фантазија и емотивност, но токму таа длабока емотивност (пречувствителност) претставува истовремено ваша најголема и најслаба страна на личноста. Доколку својата енергија ја насочувате кон афирмација и задоволство, ако имате хармоничен однос со другите – вие претставувате бесконечен извор на радоста. Но, ако доживувате разочарување, болка и страдање, се оттргнувате од другите и станувате склони кон самоказнување и повлекување во себе. Без оглед колку изгледате зависни од другите, вие длабоко во себе тежнеете кон комплетен развој на личноста и задоволување на своите потреби за совршенство. Во суштина вие сте посилни отколку што се претставувате пред својата околина и во однос на тоа што другите мислат за вас. Имате одличен инстинкт за самоодржување, умеете да претчувствувате опасност или неволја и кога ќе се најдете во таква непријатна ситуација тоа е само затоа што самите сте барале нов предизвик, искуство или нешто невозможно. Вие умеете да запрете во критичен момент, но ако сакате можете да ги запрете и другите. Имате нагласена склоност кон бујни фантазии.
 
  • Like
Реакции: Сара.13

Mystique

Староседелец
18 јуни 2012
753
1,411
1,103
Резултат:


Кај вас е нагласена голема фантазија и емотивност, но токму таа длабока емотивност (пречувствителност) претставува истовремено ваша најголема и најслаба страна на личноста. Доколку својата енергија ја насочувате кон афирмација и задоволство, ако имате хармоничен однос со другите – вие претставувате бесконечен извор на радоста. Но, ако доживувате разочарување, болка и страдање, се оттргнувате од другите и станувате склони кон самоказнување и повлекување во себе. Без оглед колку изгледате зависни од другите, вие длабоко во себе тежнеете кон комплетен развој на личноста и задоволување на своите потреби за совршенство. Во суштина вие сте посилни отколку што се претставувате пред својата околина и во однос на тоа што другите мислат за вас. Имате одличен инстинкт за самоодржување, умеете да претчувствувате опасност или неволја и кога ќе се најдете во таква непријатна ситуација тоа е само затоа што самите сте барале нов предизвик, искуство или нешто невозможно. Вие умеете да запрете во критичен момент, но ако сакате можете да ги запрете и другите. Имате нагласена склоност кон бујни фантазии.

овој резултат како најчест да е ..... хммм...
 
  • Like
Реакции: Сара.13

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,353
3,846
1,153
Резултат:


Кај вас е нагласена голема фантазија и емотивност, но токму таа длабока емотивност (пречувствителност) претставува истовремено ваша најголема и најслаба страна на личноста. Доколку својата енергија ја насочувате кон афирмација и задоволство, ако имате хармоничен однос со другите – вие претставувате бесконечен извор на радоста. Но, ако доживувате разочарување, болка и страдање, се оттргнувате од другите и станувате склони кон самоказнување и повлекување во себе. Без оглед колку изгледате зависни од другите, вие длабоко во себе тежнеете кон комплетен развој на личноста и задоволување на своите потреби за совршенство. Во суштина вие сте посилни отколку што се претставувате пред својата околина и во однос на тоа што другите мислат за вас. Имате одличен инстинкт за самоодржување, умеете да претчувствувате опасност или неволја и кога ќе се најдете во таква непријатна ситуација тоа е само затоа што самите сте барале нов предизвик, искуство или нешто невозможно. Вие умеете да запрете во критичен момент, но ако сакате можете да ги запрете и другите. Имате нагласена склоност кон бујни фантазии.
 
  • Like
Реакции: Сара.13

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,161
1,133
Резултат:


Кај вас е нагласена голема фантазија и емотивност, но токму таа длабока емотивност (пречувствителност) претставува истовремено ваша најголема и најслаба страна на личноста. Доколку својата енергија ја насочувате кон афирмација и задоволство, ако имате хармоничен однос со другите – вие претставувате бесконечен извор на радоста. Но, ако доживувате разочарување, болка и страдање, се оттргнувате од другите и станувате склони кон самоказнување и повлекување во себе. Без оглед колку изгледате зависни од другите, вие длабоко во себе тежнеете кон комплетен развој на личноста и задоволување на своите потреби за совршенство. Во суштина вие сте посилни отколку што се претставувате пред својата околина и во однос на тоа што другите мислат за вас. Имате одличен инстинкт за самоодржување, умеете да претчувствувате опасност или неволја и кога ќе се најдете во таква непријатна ситуација тоа е само затоа што самите сте барале нов предизвик, искуство или нешто невозможно. Вие умеете да запрете во критичен момент, но ако сакате можете да ги запрете и другите. Имате нагласена склоност кон бујни фантазии.

Многу чест резултат..
 

Roxelana

Староседелец
13 март 2013
134
277
1,063
Скопје
Вие умеете да го свртите вниманието или да оставите впечаток уште на прв поглед или преку необичен стил на однесување и оригиналност. Ве привлекуваат несекојдневни ситуации, дури екстремни, и понекогаш сакате да ги надминете правилата или поставените граници. Несвесно се управувате според принципот: кога на вас ви е добро – добро им е и на другите, кога на вас ви е лошо – на другите им е уште полошо. Поседувате огромна енергија, но не е лесно да ја контролирате таа сила што осцилира постојано. Позитивниот пулс создава можност за радост, задоволство и среќа, но вашиот внатрешен импулс за промена е посилен од потребата да се стабилизирате. Кога сте разочарани, тажни или повредени, правите сè што е потребно за да ја елиминирате непријатноста. Учите на своите грешки и умеете да ги предимензионирате нештата и светот околу себе. Прекините, откажувањето и казнувањето е цена која ја плаќате поради разните пропусти. Во суштина вие сте послаби отколку што се претставувате пред својата околина и од она што другите го мислат за вас. Ваша голема слабост е што не умеете да застанете во критичниот момент. Имате склоност кон различни опсесии.