Психолошки карактеристики на астролошките знаци

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,391
9,099
1,683
Кушкундалево
not again.... Зошто читам вакво нешто кога знам дека после ќе треба да го кењам затоа што ни приближно не се пронаоѓам.
 

Primrose

Староседелец
14 февруари 2012
680
1,288
1,093
your nightmares....
уау... да не знам каде попрво да одам... на психолог ли или на астролог? (think)

Точно хммм...само болдот. :)


ВОДОЛИЈА- Имаат необичен вкус,специфичен стил на изразување.Необичноста се манифестира со:стил на облекување,изразување,реакции и непредвидливост во однесувањето.Способни се да ја искористат и најмалата шанса за онаа варијанта која ним би им донела успех и задоволство.Вистинско објаснување и тајната на нивниот успех се крие во фактот дека они делуваат хаотично во надворешниот свет,а во својата глава имаат зацртано цел.Водолиите свртуваат внимание на себе,дали е тоа во стил на облекување или однсување,но све во основа е провокација.Свесно го прават тоа,знаат како да привлечат нечие внимание или радозналост.Ги совладале сите лекции на заведување,и употреби на разни стратегии,од чедност до голема страст.Нивното расположение повремено е еуфорично,есцентрично и провокативно,но со нив нема да ви биде досадно.Радознали се и константно сакаат нови искуства.
 

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,375
7,071
1,183
ДЕВИЦА-Не е тип на особа која скренува внимание на себе со своето ексентрично однесување.Се однесуваат одмерено,промислено,резервирано и дискретно.Понекогаш делуваат строго и униформирано.Критериумите на девицата се:сигурност,умереност,точност,доверба,разумност и аналитичност.Своите емоции ги држи под контрола.Не може да им се случи да изгубат глава од заљубеност,ниту својата памет.Од нив не може да се очекуваат изливи на емоции,затоа што добро владеат со своите чуства,поставува високи зидови позади кои го чува љубовниот живот.Нивниот партнер мора претходно да заслужи све што ќе добива во мали и строго контролирани дози.Девицата е секогаш спремна на разни ментални тестови,проверки и анализи.

Е одамна не бев прочитала нешто волку точно :giggle, јас љубовта ај искажувам на друг начин. И да кај мене сѐ се заслужува, а кога кај некој имам доверба сум најсупер, а сите изгледа навистина ме сметаат за строга и здодевна, но гоа барем амлце ќе ме запознаат ќе видат дека не сум таква.
 

Nightmare_f

Истакнат Член
19 февруари 2012
1,358
2,204
423
Дома пред Пц
БЛИЗНАЦИ(inlove) -Првиот впечаток за нив е дека се необични,интересни,шармантни и духовити.Вешти се при употреба на интелектуални,ментални или говорни стратегии.Исполнети се со желби за промени и истражувања.Љубопитноста кај нив треба да се толкува како желба за откривање нови искуства.Доколку кај близнаците постои заинтересираност за особа од спротивниот пол,таа треба да е атрактивна,или необично да се однесува.Близнаците своите емоции ги држат под совршена контрола,затоа што обично не успеваат правилно да дозираат одредени количини на емоции што треба да ги поклонат да одредена особа.Измеѓу Близнакот и неговиот партнер секогаш стои одредена емотивна дистанца,штит или ограда.Од нив не може да се очекува љубовна драма,срцепарателни сцени,жалење или солзи радосници.Нивни адути се интелегенција,вербални способности или шпекулации.
 
  • Like
Реакции: Eva

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,105
973
1,133
ЈАРЕЦ-Особа која инсистира на традиционални улоги,на строги принципи,и реална е во своите ставови и процени.Но понекогаш тие ставови делуваат круто,затегнато или строго.Јарците делуваат трезвено,рационално и промислено.Тие го прават она што го мислат а не она што го чуствуваат.Добро ги контролира своите чуства и делува ладнокрвно.Имаат спартански дух и остри рогови кои подеднакво служат како за напад така и за одбрана.
True story :)