Принципи

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Секој човек има свои принципи.
Дали тие се менуваат со текот на животот,како што човекот созрева дали се менуваат и принципите?
Дали можеме да издржиме никогаш да не отстапиме од своите принципи?
Што се всушност принципите?
Кои се вашите принципи во животот?

• Ми се допаѓа
Реакции: ZmajChe

ZmajChe

Истакнат Член
21 март 2012
937
2,068
93
Па да и јас имам свои принципи на живот, тие за мене се и некои правила според кои го живеам животот, па доколку некој ги премине тие принципи, ја менува сликата во моето око за себе!
Иначе не ги менувам принципите, па колку и да ми е важна таа личност! Нема шанса!
Ако му/и чинам на накој/а тогаш ќе ме сака и ваква каква шо сум, без оглед на се! :))
то е то...

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Принципи како биоритамсикиот часовник 08, 17, 00.- не сум принципиелен, скоро секогаш одстапувам.
Животот не го распоредувам према правила или некој наметнати критериуми, мошне често одстапувам како бунтовник.
Во некои сегменти морам да сум строго принципиелен доколку се залгам за успех. Но во повеќето јас сум флексибилна личност, секоја фикција негативно се одразува на мене.
Скоро секој човек одстапува од разно-разни причини, дали тие причини се базирани врз религиозните принципи, работниот однос, моралните или правните норми, социалниот живот и слично. Не постои лик на светот кој 100% ги запазил своите определени животни критериуми- никој не е совршен.
Постојат луѓе кои под принципи подразбираат- не пијам алкохол. Зарем нема да се напие на неговата свадба, зарем нема да се опијани кога ќе му се роди дете, зарем тој човек нема да покрене здравица во чест на неговиот брат , сестра, некој близок, каде 20 луѓе наздравуваат со шампањ, кој фрик би излегдал да не си го погази својот принцип и да наздрави со швепс- Никогаш не вели никогаш.
Секако дека постои ликови во некои сегменти, каде здравјето им налага да се придржуваат на принципите како на пример- диабетичарите да внесуваат односно да не венсуваат благо во својот организам, превисок холестерол каде се ограничени да конзумираат само салати или тестенини во минимални количини, и некои слични да не ја збогатувам темава со болести.
Принципи каде вегетаријанците не јадат месо. Секако дека одспапиле барем до нивната 10та година кои до тогаш терминот вегетаријанец бил непознат за нив.
Премногу има да се зборува за принципи нивните разграничувања и обсеци, причината која ги тера да се приджуваат на истите, односно нивниот систем на вредности се темели на принципи.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

TIGERWOMAN31SK

Истакнат Член
3 јули 2012
822
697
93
со созревањето и искуството ми се смениле принципите.хммм кои ми се принципите уф е сеа ама праша тешко :eek никогаш не доцнам тој ми е најјак принцип,кога ке ветам нешто обавезно исполнувам,друго не ми текнува сеа