Порака до бившите

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,367
3,061
1,133
Порака до бивш партнер, пријател и други
Оди си, да те нема, ич да не се појавуваш. Ако во мојот живот си дочекал од местото се да си ми да појдеш во местото бивш значи човече многу си требал да заслужиш, многу си направил.Ако немаш потреба да се јавиш, да прашаш дали сум жива, дали постојам на планетата земја значи дека ти не треба да постоиш во мојот микрокосмос. Нека убавите спомени ти дадат миг среќа ,и никогаш со никого да ти се повторат.Ако мене не си ме проценил колку голема душа имам и ништо не ти треба од неа, оди,оди.
Но знај сите што отишле, секогаш се враќале,секогаш. Ќе дојдеш и ти, некогаш, во некое време...Јас ќе те чекам истата , со насмевка која мразови топи, со раце широко отворени за да те гушнам и со очи полни љубов . Токму тогаш ќе бидеш само спомен кој поминува и не допира, само искра, а не тага.

AnnaBanana

Нов член
28 јануари 2015
4
2
3
Кај и да одам, со кого и да сум, нема никогаш да имам исто како што имав со тебе, фала богу.
По 13 години поминати заедно, после живеење под заеднички покрив , после сите одмори патувања летовања, после сите заеднички пријатели , после инвестирање во се заедничко, те напуштив и се откажав од тебе зашто ме нападна физички на улица, ме навреди пред мајка ти, и во исти ден се обиде да ме убиеш со голи раце. во еден момент помислив дека мојот живот виси на конец. Не сум љубител на шпански серии .Зборот извини обично функционира за мене, ама овај пат не. Ми требаа 6 месеци да сфатам дека си токсична особа да се тргнам што подалеку од тебе. 13 години се вечност. лоша инвестиција. со тебе не видов никаква иднина , иако ме запроси 3 пати, знаев дека имаш нешто во твојот карактер што премногу ми смета. Во прав момент ме удри. Ти најдов замена , не е тешко.Многу подобар од тебе. Единствено ми фали нашето длабоко другарство за кое плачам до ден денес. Нашите заеднички другари ми кажаа дека ти сметало ако зборат со мене. Кое ниско створење си ти. Бевме пар за завидување. Али ваква грешка неможев да простам.

Marijaaa

Истакнат Член
30 мај 2015
65
116
343
Среќа е кога саканата личност е среќна, со друга личност, тоа е несреќа. Да цркнат:gjavol

Beauty&Beast

Староседелец
11 септември 2015
739
808
1,103
„Можеби еден ден ќе го осетиш моето отсуство ... но тој ден можеби јас ќе немам потреба од твоето присуство“
Токму тоа и се деси, уште малку 2 години ... хах како летнаа брзо.
Незнам ни што да кажам веќе, се' е кажано веќе одамна.
Ти ми беше најголемата грешка - Да? Не? ... незнам, maybe.
Само едно нешто знам, после тебе, се' е пепел ... грешка до грешка (освен една) али и тоа е небитно.
Те мразам, ме уништи ... али ако, уште една лекција.
И немој да мислиш дека ќе паднам на тие твои провидни фори ... одамна научив да не паѓам на ничиви фори, ништо не допира веќе до мене.
Ти ја посветувам песнава.

The more you make me weak
The more I'm getting strong - my way.

Отсега ... I'll dance with the wolves ...

• Ми се допаѓа
Реакции: antonio