Морам да признаам дека до пред некоја година бев тотално дупка на ова поле и не знаев што повеќе би земала на едно бебе (за мајка му па не ми ни текнуваше) освен облека и некое плишано играче.
Како почнаа другарки и другари да имаат бебиња, сфатив колку всушност стварчиња има за купување што не се облека која секако ќе ја израсне за месец-два максимум.
Пред некое време за на работа пребарував за корисни vs. baby shower gifts што се само трошење пари и ми се отвори нов свет каде всушност подароците што ќе им се од огромна корист на родителите, се супер подароци и за бебето. Самото бебе и така не разбира дали е дотерано и колку играчки има.
Од листата би издвоила, почнувајќи од најочигледното:
Кои се вашите go-to подароци за бебиња?
Како почнаа другарки и другари да имаат бебиња, сфатив колку всушност стварчиња има за купување што не се облека која секако ќе ја израсне за месец-два максимум.
Пред некое време за на работа пребарував за корисни vs. baby shower gifts што се само трошење пари и ми се отвори нов свет каде всушност подароците што ќе им се од огромна корист на родителите, се супер подароци и за бебето. Самото бебе и така не разбира дали е дотерано и колку играчки има.
Од листата би издвоила, почнувајќи од најочигледното:
- Пакетче со кашички, чоколино, гриз, млеко и сокчиња (секако, во договор со мајката за да се знае што смее и што воопшто сака малото да јаде, да не е алергично на нешто, да одговра на возраста, итн.).
- Сад за топлење млеко - гејм чејнчер за тоа да не стои родителот до шпорет или плинско, па префрлање од ѓезве во шише, па врело било, а-у, туку го вклучуваш садот и имаш стоплен оброк за 2-3 минути (може да е малку поскапо, но е супер инвестиција за блиски).
- Ташничка со прегради за алишта, шишенца, грицки, итн., што може да се закачи додатно на количката. Зошто? Пошто самите ко возрасни немаме доволно прегради некогаш за работите, а не па за дете.
- Од играчки повеќе би земала нешто интерактивно т.е. нешто што би му служело подолго време и преку кое би можело да учи. Има многу слатки таблички со животни, растенија, итн.
- Пелени. Вака звучи преочигледно, ама во пракса ретко подарувано (освен за новороденче), а многу, многу потребно и финансиски олеснително за родителите.
Кои се вашите go-to подароци за бебиња?