Песна што ве потсетува на некој момент

Blue girl

Нов член
15 август 2018
2
0
1
37
Vise od lazi од Дадо Глишиќ(inlove)(inlove)
Се топам од самата помисла на оваа песна. Ја слушав пред да тргнам на првиот состанок со сопругот (тогаш дечко).
Знаев дека ќе ми биде дечко и дека со него ќе остварам нешто длабоко и убаво. Знаев дека таа летна вечер ќе промени некои работи; и бев во право.:mstickle
 

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,875
939
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
"Okręt mój płynie dalej, gdzieś tam..."
- KAT & Roman Kostrzewski - Łza dla cieniów minionych

"Blessed are they that bear the bier
Unto the house of rest;
Through tempest toil and flooding fear,
From the wild waves o’ th’ west!

Blessed are they whose strength and faith
Pilot the ship whose name is Death!

Advancing ever to the east,
The holy pilgrims pace.
To the live God comes the dead priest
To front Him face to face,
If haply He reverse the doom
And tear its trophy from the tomb."
- Liber DCCC, The Ship by St. Edward Aleister Crowley