Не за бугаризација!

 • Подфорумот „Политика и политички настани“ се отвора со цел да се информираме и дискутираме за политичките збиднувања во Македонија и светот.

  Освен стандардните форумски правила, се молат членовите да:
  - Се држат настрана од својата пристрасност и да дискутираат во рамките на зададената тема, односно да ја држат дискусијата на соодветно ниво. Секое скршнување од истата ќе биде избришено и казнувано по потреба.
  - Не навлегуваат во конфликти околу политичките партии на кои (не) им се наклонети.
  - Секој обид за партиски активизам ќе биде санкциониран, а корисникот баниран.

  Пристап до овој подфорум имаат членови со над 50 мислења по останатите теми, односно членови чија цел не е ширење политичка пропаганда и нетрпеливост.

  Тимот на ЦрноБело форум се оградува од поддржување на било која политичка партија.

Makedonka

Нов член
15 април 2022
18
3
3
Се случи тоа што се случи –
Убија невини, убија мирни, убија незаштитени,
Те обесчестија Татковино дојденци, суртуци, убијци,
Безумци спополавени до гуша во крв зацапани,
Лесно кон меч што посегаат,
Ко црни јата зло долетаа,
Неоти демони на смртта во униформи на европејци,
Изроди грди на таа блудница Европа
Којашто поначесто ужива со копита да ни го валка Балканов.

Се самозаборавија од премногу сила
Убијците гордолики грди во душите,
Убиваа без ред без да знаат дека
Сила поголема крие нашиот живот од нивната смрт.
Подоцна крваво сфатија дека срамно
Самите жално ќе загинат –
Бидејќи е свето сѐ што живее,
Бидејќи силните, тоа сме ние – невините…

Гане Тодоровски
 

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
А што има поемата врска со блгаризација?
Ако бугарите се поспособни и полека но сигурно асимилираат раја, претежно со издавање БГ пасоши, тоа е резултат на крајно ужасното работење на сите власти 1991-2022, не се блгари криви.