Немирни ученици

Sesil

Староседелец
20 февруари 2012
300
230
1,043
Што мислите за новиот закон во образованието, родителите да одговараат за однесувањето на учениците па дури и да бидат казнувани? Дали само родителите се одговорни за лошто однесување на децата или има влијание и училиштето, друштвото итн? Па кој родител го прака детето на училиште советувајки го да напраи што поголема беља? Во ред ли е да бидат казнувани?

• Ми се допаѓа
Реакции: Dee Dee

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
Што мислите за новиот закон во образованието, родителите да одговараат за однесувањето на учениците па дури и да бидат казнувани? Дали само родителите се одговорни за лошто однесување на децата или има влијание и училиштето, друштвото итн? Па кој родител го прака детето на училиште советувајки го да напраи што поголема беља? Во ред ли е да бидат казнувани?
И родителите и сѐ има влијание. Но во некои случаи родителот не знае што се дешава со детето, му дава пари за храна, а детето за нешто 3то ги користи. Според мене заедно трреба да ги казнуваат.

Мортидо

Староседелец
6 март 2012
1,056
1,575
1,133
Yellowknife, NT, Canada
metatron86.deviantart.com
Јас го поддржувам законот. Детето праи беља - родителот плаќа казна - детето добива помалку пари од родителот бидејќи парите отишле за казна. Би можело ли на овој начин да се опамети детето, м?

LadyInPink

Истакнат Член
14 февруари 2012
1,236
1,749
113
Малку таму, малку овде...
Можеби нема родител кој го праќа детето велејќи му да направи беља, ама има родители кои не си ги воспитале децата.
Е тие таквите прават бељи и реметат часови. Се има влијание, не велам не, ама домашното воспитување е пред се!
Ако не си воспитан од дома, никој не може да те превоспита.
А тоа се прави од раѓање, од најмала можна возраст треба да се почне со процесот на воспитување. Кога ќе дојде прва, втора средно, тешко дека може да го сменат детето професорите.
И да, треба казни. Еднаш ќе го удрат до џеб родителот, можеби и втор пат, ама за третиот ќе се подзамисли. Не верувам дека ќе дозволи него да го удрат по џеб, туку мислам дека тој ќе удри некого.
И веројатно тоа ќе ја подигне свеста кај родителите да се подзамислат што им прават децата на школо и да почнат повеќе да се интересираат...

Мортидо

Староседелец
6 март 2012
1,056
1,575
1,133
Yellowknife, NT, Canada
metatron86.deviantart.com
Абе не се тепани денешниве деца затоа вака се занесуваат...каишот и да видиш као ке биде фино :rofl
Не мора да се тепаат. Треба да им се скратат задоволствата, односно тие задовоства да си ги заработат преку примерно понашање. Ако и така дигаат џева - шамарите. :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Selma

Hexasto

Истакнат Член
16 февруари 2012
1,095
1,635
113
Македонија
Не мора да се тепаат. Треба да им се скратат задоволствата, односно тие задовоства да си ги заработат преку примерно понашање. Ако и така дигаат џева - шамарите. :D
Ја коа бев мал и коа ме тепаа за некоја работа ги пцуев..али сеа ги глеам ефектите и викам фала им..затоа што не сум разгален ајван и надркана будала као тие размазените...