Немирни ученици

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Сведок сум на многу случаеви кога професорката го моли родителот да си го смири детето или да и доаѓа ќерка и на школо. И таа демек се правда леле извинете али што да и правам незнам како со неа незнам што. Па што си ја родила ако не знаеш да ја чуваш. Многу несовесни родители има. Невоспитување се вика тоа. :(

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
Дали треба да се казнуваат родителите?
Па да, треба.
Ако сум прва да се гордеам со позитивните работи, а богами и да си припишам дел од заслугите и себеси
тогаш итекако треба да си ја прифатам одговорноста за негативните работи.
Моето дете е своја личност. Ама и кога е „добро“ и кога е „лошо“ сепак е мое. И додека е дете, и гордоста и одговорноста се подеднакво мои.

важна

Истакнат Член
14 февруари 2012
552
696
93
35
Скопје
Што мислите за новиот закон во образованието, родителите да одговараат за однесувањето на учениците па дури и да бидат казнувани? Дали само родителите се одговорни за лошто однесување на децата или има влијание и училиштето, друштвото итн? Па кој родител го прака детето на училиште советувајки го да напраи што поголема беља? Во ред ли е да бидат казнувани?
Ама си го пишала ова, е не па ќе ги чешлаат. Кој е одговорен за постапките на децата до 18 години? Родителите. Ако не си ги воспитале на време, нека си плаќаат казни...

• Ми се допаѓа
Реакции: Sesil

Македонец

Староседелец
14 февруари 2012
315
440
1,063
Е*ате законот, па како да се понашаат деца у пубертет мора малце да ги фаќа на моменти да скренуваат.

• Ми се допаѓа
Реакции: Alex M.

важна

Истакнат Член
14 февруари 2012
552
696
93
35
Скопје
Е*ате законот, па како да се понашаат деца у пубертет мора малце да ги фаќа на моменти да скренуваат.
Стварно не ми е јасна потребата за бегање од час. Се знае - училиштето е обврска. Ај ако не родителите да бегаат од работа и да уживаме сите. Животот е борба, ако не се научат уште од мали на тоа, кога?

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Што мислите за новиот закон во образованието, родителите да одговараат за однесувањето на учениците па дури и да бидат казнувани? Дали само родителите се одговорни за лошто однесување на децата или има влијание и училиштето, друштвото итн? Па кој родител го прака детето на училиште советувајки го да напраи што поголема беља? Во ред ли е да бидат казнувани?

Новиот закон како и претходните закони за образование се фарбање со иста боја.Се е онака само на хартија колку да се каже дека некое министерство средило голема работа и дека е ефективно.Се дури постојат протекции, врски, мито и корупција овие закони за мене не важат, а би требало да не важат и за вас.

Ана-Каренина

Староседелец
25 февруари 2012
998
1,749
1,093
Парична казна му е мајката.
Додека одев на училиште се знаеше, кога имаме повторување само физика* не повеќе од пола клас го немашe.
Па и ученици од 4 години се однесуваат како дечишта од 8 години, мајтапи си играат со професорите посебно кај оние подобрите пак ќе повторам само на час по физика беше мирно никој не се ни осмелуваше да галами дека си знаеше 1 ќе има во дневник :D
* да појаснам на час по физика на повторување ако те нема да си знаеш дека нареден час ќе те стани за цел материјал.