На кого треба да отстапиме место во автобус?

Sesil

Староседелец
20 февруари 2012
300
230
1,043
На бремени жени и изнемоштени или повредени лица. А на старци што се возат гратис без потреба не им ставам па да ме молат.

• Ми се допаѓа
Реакции: VULKAN-PEPEL

Hkakashi

Староседелец
13 јуни 2012
1,543
1,697
1,133
27
Куманово
Понекат стану на некои старци, али ако е рано сабајле нема шансе, нека стои до мене колко сака. Много ме нервира кт ке не ме прашуе може ли да ме пуштиш да седну, него стои до тебе и ти бае :mad. Овија деца не стануев сг, ми порано смо станувале и сл. па прашај убаво можда ке ти дам:mad

• Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
И јас така би рекла на стари лица ама денес во бус влезе еден постар господин, автобусов полн, а тој натоварен со кеси и си викам ај ќе станам кога ќе дојде до мене. И го гледам се тетерави натака навака дур стигне до мене и ме гледа и ми вика што ме гледаш што не станеш, кај ви е културата, јас на ваши години ова она, станував, стоев не ни седнував (добро им рече еднаш еден школски е па зошто ко млади сте станувале затоа сега ве болат нозете) и ме усрами пред тоа учениците...
Па почна и нив да им се дере ајде соберете се, па се запна назад, па поназад, па ајде уште поназад, па ги стисна 50 души на крајниот дел од автобусот, за на крај да се симне после една станица. А не е прв пат ова... И од сега и јас ќе си се правам удрена дека не гледам дека некој ми стои над глава додека седам во автобус, зошто не секој заслужува такви почести.

• Ми се допаѓа
Реакции: "zoki", Y1K991 and Outrider

"zoki"

Нов член
5 мај 2014
11
7
3
36
sk
на жена со бебе бремена жена и на изнемоштени лица а на пензионериве што се возат гага и изгледаат поздраво од нас младите тешко цел ден се вози со градски превоз а некој се утепал денес од работа уште да му отстапиш место пс