Музички плагијати

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
има некој од вас музичко изкуство? :eek
Па и не мора некое музичко искуство, секој ќе слушне дека е копија. Пушти песните што се поставени и ќе забележеш. Ајде ќе речам за мене дека имам некое музичко искуство. Околу 5-6 години одев на нижо музичко, препознавање на акорди, ноти, диктати... :)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Како прво сите што творат имаат влијанија од своите идоли или некои артисти кои ги почитуваат. Не можеш да кажеш дека е нешто плагијат ако препознаеш сличност во мелодиите во некој сегмент. Ја поштуем една јака реченица на Пикасо кој вели: Добриот уметник краде, не копира.

Патем, да бидеме реални. Хипотетички земаме дека јас денес можеби ќе направам некоја добра мелодија и му ја давам на некој другар да ја слушне. И овој вика „Пер ова е скоро исто ко вафвшиаојфвашјфвнавав“, а јас не сум го прелушал тоа што тој го споредува. И дали јас сум направил плагијат?

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp and Selma

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,557
1,133
Искрено ме ЗАБОЛЕ! Кој од кој крадел, сите крадат и познати светски музички звезди, како и наши така и балкански `звезди` се што е добро слушам и не му се замарам. Слушајте и уживајте ;)