Моминска/ергенска вечер

LadyD

Полноправен Член
другарка ми се мажеше летото, и се собравме во еден кафиќ на кеј, сеокоја другарка и купи некаков интересен подарок, купивме балони, торта,круна и маичака bride за неа, а ние имавме ружички на главите.
еве ја тортата
44704

Lepaa

Истакнат Член
2 декември 2012
985
1,704
393
Немам присуствувано,а баш би сакала.Имам и замисла каква ќе биде мојата :D
Кога јас би правела моминска вечер некогаш, најверојатно тоа би било викенд во некоја соседна земја, па со уште неколку девојки да се опуштиме онака како што ние сакаме.
Втора опција, празен стан и луда и незаборавна ноќ во него најверојатно нешто тематски испланирано или слично.
А овака, во кругче собрано женско друштво и сите ѕенѕаат со пијачка во рака, апла класично излагање со по некое велче, маиче или нешто налик на тоа, не.
Едноставно мислам дека за вистинска моминска вечер е потребна интимност (барем надвор од градот да е), за да може да се дозволи вистинско опуштање, а не утре сабајле цел град да ме збори.

Lollypop

Истакнат Член
26 декември 2012
251
197
143
Имам присуствувано на една мини моминска вечер, братучетка ми правеше тоа и неколку дена пред свадбата се насобравме поблиските ама ептен релаксирано-колку малку да се одмориме од подготовките за свадбата..прво у ресторан па после дома филмче гледавме и не бепе лошоо :D

rain-bow

Истакнат Член
21 ноември 2014
174
79
338
Јас не сакам моминска вечер. Испаѓа овака не можеме да се собереме женско друштво па ај сеа демек еднава ќе се мажи да и организираме нешто. И се нешо тулови, торти, ленти ко некои мисици, за да не види цел свет. Јас сакам да го соберам цело друштво, и машки и женски и да отидеме еден цел ден некаде, да прошетаме и да се смееме, едноставно да си поминеме убаво. Ко после у брак да не ќе смее и може да излезе па као задња шанса е оваа...Ама многу гледаме филмови.

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Јао, уште еден очаен обид да се приближиме кон некоја западњачка т.е. америчка култура.
Само што, наместо коктел-забави и (геј) стриптиз клубови, ние имаме биртии и кафани од кои после едвај излегуваат, даска пијани.
Околу мојава зграда има само банки и кафанчиња, колку пати сум слушала пијани кај што се дерат дека се венчаваат набрзо, можам ремикс да направам. :D

Сум била кај една другарка, само што таа дома собра неколку девојки да поседиме, наздравиме и да се позезаме и тоа беше тоа, ако се важи.
Вака ми е глупаво, што знам. Последен слободен ден и секоја идиоштина може да пројде...мислиш утре Алкатраз те чека. Ко така, не се ни мажи/жени.
Врвот убедливо ми е оргомната пенис-торта. (facepalm)
Па, се собираат брате да ја пипнат и да се сликаат ко најсмешното и најјакото нешто на свет да е. Мислиш бебе Исус дошло.
Па невестата со пенисот, па другарките со пенисот, па невестата го бацува, па другарките одоздола го лижат ташакот, па невестата со шлаг замачкана. :eek
Ако мене се решат да ми донесат таква, а сум решила да правам свадба, фаќам (идниот) сопруг и им се појавуваме во пенис аутфити, еве на!

• Ми се допаѓа
Реакции: Farfalla and Onkel

Farfalla

Староседелец
14 февруари 2012
455
1,010
1,103
Господи Боженце, ако ми се случи вакво нешто ќе си ја измавам чесно главата од првото што ќе ми дојде.
Очајно е, ПРЕочајно.
Тие веловите и цветовите на глава особено не можам да ги разберам. Куп девојки, со ненормален комплекс за внимание, затоа што нели, мора сите да ги видат, и уште полошо, да ги слушнат.
Ете така се потврдуваат оние глупавите стереотипи за жените. Разгракана банда женурии што не знае што сака, освен многу внимание како што кажав погоре.
А гледам и беџови имаат. И пишува на нив last night single :banghead

Fashion.Lover

Староседелец
19 февруари 2015
297
83
628
New York,New York
Не,не,не и не.Ќе го викнам само потесниот круг на пријателки дома,а и моите сестри ќе бидат кај мене ќе наздравиме,ќе се шегуваме и готово.А не тие 100 ритуали.Пенис-торта?Поголема глупост од оваа немам прочитано!

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133
Јас кога ќе правам девојачка ќе си ги викнам другарките, сестра ми и брачеда ми. Мислам дека е сосема доволно. Не сакам глупости од типот торта во облик на знаете што или пак такви колачиња. Тоа НИКАКО. Излегуваме за да прославиме, ај што ќе славиме на свадбата, ова како мала подготовка ќе е :D
Се е убаво кога е во границите на нормалата Се дополнително е само знак дека треба внимание.