Ме напушти.... Ми недостигаш...

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Мислам дека во 2 наврати имам напишано што имам изгубено и колку имам изгубено.Најголема загуба ми се моите најдобри другари кои трагично загинаа во сообраќајна несреќа во која што учествував и јас.
Тоа ми беше најтежок и најцрн период во мојот живот.Постојано ми недостигаат.Секојдневно се прашувам, што би било доколку и тие се тука, дали повеќе би успеал? Дали би бил посреќен?

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina

LadyInPink

Истакнат Член
14 февруари 2012
1,236
1,749
113
Малку таму, малку овде...
Животот тече...со нив или без нив.
Некои личности оставаат празнина при заминувањето. Таа никогаш не се пополнува.
Единствено што можеме да сториме и да научиме да одиме низ животот без тие кои не напуштиле.
Тешко е, но и неопходно. А што побрзо се помириме со тоа, тоа подобро.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena and WomanInRed

Rosana

Староседелец
24 јуни 2012
267
499
1,063
ќе ми биди многу тешко ама сепак то е шо е животот оди понатаму мора да се бориме за да го добиеме она што го сакаме :)

Mystique

Староседелец
18 јуни 2012
753
1,413
1,103
Ќе пробам да мислам само на оние убави моменти. Нема да се трудам да го искоренам од срцево, затоа што подобро е да се помирам со тоа дека тој таму секогаш ќе си има свое место,и тоа не е ништо лошо. Секоја личност со која сме се врзале во одреден период од животот, неможе да ја заборавиме, избришеме. Единствено што може да се направи е да се продолжи понатаму со високо крената глава и огромна насмевка на лицето. Затоа што над темните облаци небото е секогаш сино, малку ветер да ги истера и ете нов почеток:)

• Ми се допаѓа
Реакции: Kiril

Wild.One

Истакнат Член
17 јуни 2012
197
147
343
Wonderland
Ке ми биде тешко на почетокот и ке помине, едно излегување со другарките после тоа и минува се. Тоа што е мое ке дојде во текот не животот, кога и дае. :)))

• Ми се допаѓа
Реакции: Kiril

Wild.One

Истакнат Член
17 јуни 2012
197
147
343
Wonderland
5те минути ке доаѓаат често, повеке навечер пред легнување нормално, ама доколку си опкружен со весели луѓе едноставно ке забораваш на тоа. Во таков момент нетреба да си дозволиш да паднеш во депресија, да се затвориш дома и да го/ја отепаш од ѕвонење за да ти раскаже повторно зошто те напуштил. (rain)
Познавам многу такви што една ситница животот им излезе надвор од контрола :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Photographer and Kiril

turop

Активен Член
15 март 2012
105
68
28
Многу тешко се заборава тој што си го сакал.И многу време да помине и колку да велиш ќе заборавам срцето се сеќава и боли.
Само дружба со луѓе што ти значат и исполнуваат ќе помогнат да се помине преку тоа.

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina

Lepaa

Истакнат Член
2 декември 2012
985
1,704
393
Прво ќе размислувам едно 2-3 дена каде погрешив,зошто така бла бла.Е,после тоа следува незаборавна вечер со другарки,пиење до бескрај и утредента сум како нова.После тоа не ни се сеќавам на него :)