Мажите живеат подолго ако се оженат за млада жена

Статус
Затворена за нови мислења.

TIGERWOMAN31SK

Истакнат Член
3 јули 2012
822
697
93
Aбе кои истражувања жити мене. Му текнало на некој да напише глупа статија и за да привлече внимание ќе напише демек незнам кои научници од пичку-матер направиле некои истражувања.
шо не ме истражат мене да видат вонстандардно суштество шо е

Dare

Староседелец
15 јули 2012
84
86
618
Тој што има помлада жена 30години најчесто има многу пари. Штом има пари може да се лекува со скапи лекарства, оди на разноразни третмани, се храни здраво итн. нормално дека ке живее подолго..

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,282
9,124
1,683
Ако ти се погоди жената, ќе живееш подолго. Ако не ти се погоди, онда си на*бал

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,477
9,164
1,683
Кушкундалево
Ако ти се погоди жената, ќе живееш подолго. Ако не ти се погоди, онда си на*бал
Тоа зависи какви items има собрано, па ако има и resurrection увежбано немаш гајле бесмртен ќе станиш.

• Ми се допаѓа
Реакции: 048

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
И додека мажите имаат корист од стапувањето во брак со многу помлада партнерка и на тој начин го продолжуваат животниот век,жените го извлекуваат пократкиот крај и со многу постар и со многу помлад маж.
Шансите за мажот порано да умри се намалуваат за петина ако неговата сопруга е помлада од 15 до 17 години.Ризикот од прерана смрт исто така се намалува за 11% ако партнерката е помлада од седум до девет години.
Истражувањето на германскиот Институт Max Planck помеѓу другото докажа дека мажите кои ќе се оженат со постари жени имаат шанси порано да умрат.Резултатите покажале дека и жените од помлад или постар партнер немаат никаква корист во смисла на должината на животниот век
Впрочем жените чии мажи се постари или помлади помеѓу седум и девет години имаат 20 % поголема шанса да умрат порано

Истражувачите велат дека бројката кои одат во корист на мажите пред се е резултат на природната селекција.према која само најздравите и најуспешните постари мажи можат да привлечат помлади партнерки.
„Втора теорија е дека младата жена подобро се грижи за мажот,поради кој тој ќе живее подолго„-велат од Институтот во Германија.Истражувањето ги проучувало смртните случаеви помеѓу 1990 и 2005 година на целокупните жители на Данска.Према европскиот просек,поголем број на мажи се женат за партнерка помлада од нив за три години..

што велите Вие по однос на ова (party)

Ова најверојатно си го копирал, а тој што го пишал најверојатно е неписмен и прост. (facepalm) Никаква врска нема ова.

• Ми се допаѓа
Реакции: TIGERWOMAN31SK

Mystique

Староседелец
18 јуни 2012
753
1,413
1,103
Ако се оженат за жена која е во душата вечно млада, радосна и си ја зачувала детската невиност нормално дека ќе живее подолго. А за во години помлада, па намќор, апарат за трошење пари тешко кој ќе живее подолго хахаха. Ама да викаат дека мажот со помлада жена до себе живее подолго зошто нејзината младост и него го помладува. А дали верувам во ова? Па искрено не...чиста случајност е тоа и нема некоја врска со годините.

Статус
Затворена за нови мислења.