Чу те патошем кога си сигурен дека си подобар од противникот, дали биле карти, шах, онака за било какви натпреварувања
- Ова од некое од дебилните реални шоуа мислам дека беше Големиот брат, знам беше еден чакнат стар учесник што го кажа ова, па често го кажуваат, стварно имам многу слушнато, и јас имам кажано...
Не се прај на Тошо, кога некој нели се прави будала и
Не ми се мешај во штипки, кога некој се меша кај што не му е работа - Од К15, точно да кажам од кои скечеви не знам.
И да погинеш колку можеш ќе се спасиш- се користеше посебно сега за време на поплавите, се користело и од порано за секоја "опасна" ситуација, а доаѓа нели од легендарното клипче иде Дунав...
Дај му на човекот-Игор Џамбазов во најдобрите времиња, кога го водеше бингото и нели нон стоп и се обраќаше на Натали со Дај му на човекот Натали. Е сега се користи кај што се користи, битно се користи
Тој да го чуваш лепотице - Кога на другарка и даваш до знаење дека си задоволен со нејзиниот избор на љубовен план, а доаѓа нели од фамозната поезија на господинот Лешоски.
Што очекувам? Ташак!-Кога не си задоволен од нешто, изреволтиран си, најчесто одговори на прашањата за политика. Иначе потеклото му е од изјава на македонски граѓанин на прашањето, што очекувате од новиот градоначалник?
Еднаш бев на интервју за работа и кога ме прашаа што очекуваш од работното место, ми текна на ова, не кажав, ама не можев да останам рамнодушна... И ете сега уште сум невработена