Кој последен ќе коментира е победник

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
леле ноги ти милоообам,, Ако сио верник Господ да те помилува и срека, најуба жена и деца да ти даде!:frantic:sreken
Arkantos
Да не даде Господ Бог во моментов жена ми да дојде од дневна и син ми и ќерка ми да научат да читаат пред време... Оти тешко тебе :)

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Не туку Недоразбирање од Албер Ками -- просто врска неам како да ја обработам пошо лектирава е вистинско недоразбирање!:(
Една од најубавите лектири според мене во гимназија. Албер Ками е генијалец. (y)

• Ми се допаѓа
Реакции: Arkantos

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
За која год. средно е лектирата?
во трета, а Странецот е за четврта :zelen
Во Странецот е подобар. Недоразбирање му е копија на парите се отепувачка :)

како и да е, прво му е напишана Странецот зашто ако се сеќаваш имаше напишано во неа дека кога ќе отиде овој не ми текнува името во затвор ќе најде под креветот парче хартија за човек кој бил убиен од своите мајка и сестра, а нели за тоа се работи у целата лектира Недоразбирање :)
Едит: П.С. и двете книжулиња ми се свиѓаат, ако може така да ги наречам :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Сара.13

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
во трета, а Странецот е за четврта :zelen

како и да е, прво му е напишана Странецот зашто ако се сеќаваш имаше напишано во неа дека кога ќе отиде овој не ми текнува името во затвор ќе најде под креветот парче хартија за човек кој бил убиен од своите мајка и сестра, а нели за тоа се работи у целата лектира Недоразбирање :)

Јап, знам знам. Тој и навистина од наоѓање на таков напис во весник ја нашол инспирацијата за Недоразбирање, ама сепак ми е дупла приказна(заедно со онаа на Крле) и не му ја сакам многу многу :) - мое мислење... :)
А во Странецот и со почетната реченица
Мајка ми умре денес, а можеби и вчера. - ми остави најголем впечаток.
- замисли се сеќавам на реченицата, а сум ја читал пред едно 12 години минимум :)

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Јап, знам знам. Тој и навистина од наоѓање на таков напис во весник ја нашол инспирацијата за Недоразбирање, ама сепак ми е дупла приказна(заедно со онаа на Крле) и не му ја сакам многу многу :) - мое мислење... :)
А во Странецот и со почетната реченица
Мајка ми умре денес, а можеби и вчера. - ми остави најголем впечаток.
- замисли се сеќавам на реченицата, а сум ја читал пред едно 12 години минимум :)
Значи сега ми текна дека ликот се викаше Мерсо и да, многу јако книжулето е, посебно ми е интересно за тоа што за ништо не му е гајле и се му е рамно. Го прашува Марија ќе се омажиш ли за мене, и вика па не знам, ако сакаш ти, ќе се омажам, му вика а ако некоја друга те праша исто, и он па вика веројатно ако сака ќе се согласам. Комедии ми е. И да, сега ми текна во Недоразбирање изгледа жена му на оној се викаше Марија и во Странецот женската на Мерсо е Марија, интересна коинциденција или не?! И пред некое време ја работев Чекајќи го Годо и ја запамтив првата реченица: -Nothing can be done или преведено на нашки Не сака, па Господ, почнав и дури да си ја употребувам во говорот :rofl

• Ми се допаѓа
Реакции: Gemini