Користите ли заштита и која според вас е најсигурна?

Farfalla

Староседелец
14 февруари 2012
455
1,010
1,103
Антибеби пилулите ти се многу фина работа, само имај на ум дека ни тие не штитат 100% (околу 99%) од несакана бременост. Од СПБ па воопшто. Доколку си со еден партнер само, ок е да ги пиеш.
Само да знаеш дека и тие може да имаат некои нус-појави врз организмот.
Никако на своја рака, никако без претходна консултација со гинеколог.

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп*

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Не користам ништо :unsure
Можеби на почетокот на една врска,да не речам првите два три пати...но потоа веке ништо.
Ма какви дурекси,какви анти беби,си има природен начин на пазење.
Ако другите работи не се сигурни 100% и природниот не е исто.
Јес да за пазење од болести треба да се заштитуваме,но не практикувам секс за една ноќ.
Свесна сум дека не само тогаш сум изложена на опасност,но ете за сега добро ми оди,за понатаму ке видиме.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Има една студија која што вели дека само една заштита е непогрешлива. Заштитата се вика Гравитација. Ако се пазите од сексуално преносливи болести...она што се пренесува преку односи исто така се пренесува и преку крв. Можноста да размените крв е исто толку голема колку и да ви пукне кондом.

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
Ние применуваме години наназад Coitus interruptus...:)

Ана-Каренина

Староседелец
25 февруари 2012
998
1,749
1,093
Имам еден проблем. Има ли некои од вас кои добро баратат и имаат искуство со антибеби таблетите ?

Мора да бидат препорачани од гинеколог.
Ние имавме предавања во врска со антибејби пилулите, имам пишано дека требало да се пијаат секој ден во одреден термин, и откако ќе прекинеш со пиење на пилулите ризокот за бременост се зголемувал.

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Никаква заштита , имав дурекс ама та беше невина и .... сеа си се пазиме на природен начин па ќе видиме како ќе оди.

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Таблети за контрацепција. Ама не ги пијам јас, туку таа :sreken
Многу мразам „да се пазам“ во секс.
Сакам да сум си слободен и кај што ќе ми дојде таму.
Не скокам многу лево десно така да на друго место не можам да соберам бактерија, проверен сум на доктор дали имам бактерии или не, и таа исто. Така да нема што да се замарам ни со кондоми.

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Најнова инекција за контрацепција е пуштена во слободна продажба во Велика Британија.
Кој знае кога кај нас ке дојде, но убава работа е ....еднократна примена и обезбедува контрацепција 13 недели.Можни несакани ефекти се уште не се најдени.
spric-417786_640.jpg

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Најнова инекција за контрацепција е пуштена во слободна продажба во Велика Британија.
Кој знае кога кај нас ке дојде, но убава работа е ....еднократна примена и обезбедува контрацепција 13 недели.Можни несакани ефекти се уште не се најдени.
Отвори ја прикачената датотека 25596
Може ли да ми дадеш некаков извор околу оваа информација? Некако не ми изгледа баш веродостојна.