Стојам во Скопје во ГТЦ, чекав ред пред банкоматот на Комерцијална, редица зад мене , пред мене еден човек. Човекот влезе во ЕВН одма до банкоматот, но зад себе ја остави картицата со пишан пин и отворена сметка со 17,000 ден . Ја извадив картицата и исрчав по него, му ја вратив, ќе се расплачеше од среќа а беше толку расеан се гледаше по лицето дека беше во брзање. И ја раскажувам случкава на другарки, нормално дека ќе ми речат: не си нормална што не си ги зеде. Во ред е различни мислења, но се сметам за чесна личност со свои принципи и не ги газам истите. Во продавница ми се има десено да дадам 500 да ми наплати и да ми врати како за 1000 ка да сум дала, и ќе ја исправам продавачката, во ред е да згреши, тој што работи греши.
Па и да ги извадеше парите,немаше долго да им се радуваш.Ќе пријавеше изгубена картичка сопственикот,а потоа според снимката од камерата што те сними пред банкоматот,зад банкоматот,и накрши (секогаш ги има по две три камери) ќе си добиеше пријава за злоупотреба,кражба и ќе ги вратеше по судска постапка.