Колку материјалните поседи зборуваат за нечија финансиската состојба...

Podem

Староседелец
15 февруари 2012
363
356
1,063
300.000.000 BC
Тешко со плата од 10.000 до телефон од 20.000, не знам каква алхемија треба за да се издвојат 3.000 и да се опстане со 7.000 само за да се купи смартфон... мора да постојат и други приходи :)

Под услов да живее САМ и да плаќа од сметки до прехрана САМ тогаш е навистина алхемија

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Jas skoro nisto i ne razbrav ovde,osven 25000 iljadi kaj otisle..
Не јадеш, не пиеш, не дишиш и даваш 25 000 ден за моб - незнам што не е јасно :zelen

Тешко со плата од 10.000 до телефон од 20.000, не знам каква алхемија треба за да се издвојат 3.000 и да се опстане со 7.000 само за да се купи смартфон... мора да постојат и други приходи :)

Други приходи - добро да пуши - успех во животот:rofl

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Не јадеш, не пиеш, не дишиш и даваш 25 000 ден за моб - незнам што не е јасно :zelen

Други приходи - добро да пуши - успех во животот:rofl

Не мора тоа да значи де, може да има икс приходи надвор од платата, од помош на дијаспорска родбина преку рандом работа на црно, хонорарно или било што, лошо е што овдешната раја економски припаѓа на третиот свет а има потреби од првиот свет, не знам од каде доаѓа потребата за смартфони...

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Не мора тоа да значи де, може да има икс приходи надвор од платата, од помош на дијаспорска родбина преку рандом работа на црно, хонорарно или било што, лошо е што овдешната раја економски припаѓа на третиот свет а има потреби од првиот свет, не знам од каде доаѓа потребата за смартфони...
Јас само ја кажав формулата за успех што кружи деновиве по тв, тоа економски дека колабираме така е ама знаеш дека и децата од третто одд носат смартфони а еве и со таблети ке одат на школо. Е сега дали тоа што сакаме и се трудиме да сме во чекор со технологијата е потреба или хир и јас не разбирам.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Се` е до приоритетите и менталниот склоп на единката.
АКо сметам дека приоритет е да имам 3д телевизор во мувлосана гарсоњера, тоа е мој проблем. Ако сум доволно кадар да знам дека електричната инсталација треба да ми се смени, притоа сакам и можеби одмор недела дена во грчка но немам пари, а самата свесност дека куќата ми се рони не ми дозволува приоритет да биде ова второто, тогаш ќе си го средам животот дома како што треба.
Искрено никогаш не сум го сфаќал приоритетот да имам задњи крик технике ако дома не ми е искречено, преслечено или па недајбоже струјата ми е сумљива. Треба да се знае што и колку троши, и на време и на пари. Радије би живеел во некој град и би користел јавен транспорт него ли да купам автомобил и да ја добијам демек таа „независност“. Пошто за автомобил секако покрај независноста добиваш и еден тон обврски за кои повеќе ќе те чинат него ли слободата што ја добиваш.
Знам дека малце скренав од темата, но пак ќе се повторам, се` зависи од свесноста на единката и приоритетите кои истата си ги поставува.
А луѓето секогаш ќе говоркаат.

• Ми се допаѓа
Реакции: Electra and Outrider