Кога минатото ви тропа на врата

Kiril

Активен Член
24 јуни 2012
181
127
43
36
Струмица
Тропало е, и ке тропа. Спомените од минатото избледуваат но никогаш не се забораваат во целост. Понекогаш му отварам, понекош пуштам гласна музика да мисли дека не сум го слушнал и но комент :)

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi

LadyD

Полноправен Член
Се плаши само оној кој има грижа на совест.
Јас искрено не се замарам, мирна совест отворена врата за минатото...така да ама никогаш баш никогаш не сум помислувала на тоа што ќе биде ако биде, а не па што ќе биде заради тоа што беше.

She

Истакнат Член
17 февруари 2012
301
569
393
Сабајлево првото кафе ми беше со минатото. Да, си пиевме кафе јас, минатото и сегашноста :) Му отворив врата кога тропна, и тоа шируум му ја отворив, си влезе тоа, се напивме кафе, се расприкажавме. Сегашноста ни се придружи во муабетот, па се испративме и си посакавме да се видиме пак. :)

Hkakashi

Староседелец
13 јуни 2012
1,543
1,697
1,133
27
Куманово
Никад не сам се интересираја за тој, гајле ме, ако сака нека искочи на виделину што све сам правија, све што сам правија правија сам сс мерак и не се кају поради тој.

TIGERWOMAN31SK

Истакнат Член
3 јули 2012
822
697
93
ако де нека тропне ако не спијам ке отворам.абе акционо ми беше минатото сеа остарев незнам дали ке можам пак

Lollypop

Истакнат Член
26 декември 2012
251
197
143
Па не можеш да бидеш стар и умен ако не си бил млад и луд така да ја со гордост кажувам за моите глупости (добро не баш за сите) ии секогаш се смеам

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Минатото не гради како личности.
Учиме од грешките, и на тој начин стекнуваме искуства кои ги меморираме во мозокот и користиме во потребни случаи.
Да си префрлување себе за нешто што сме можеле да го направиме поинаку, не помага многу, само одмага.
Кога ќе тропне минатото на врата, го пуштам да влезе, слушам внимателно што има да каже, и повторно го пуштам да оди.
Минатото не тропа на врата џабе..
Ако не го пуштиме да ни каже што има да каже, се претвора во досадно чукање на саат..
Понекогаш и во чудовиште кое не следи насекаде..Зависи за што се работи.

Anakin

Истакнат Член
23 август 2012
869
977
203
Кога минатото тропа на вратата мисли дека сеуште живеам таму , а ја одамна преселена !:sreken

• Ми се допаѓа
Реакции: Mnogo Bitno