Километарско оро Охрид-Струга

коста

Истакнат Член
21 мај 2013
145
61
328
36
хехеее таман и мене ќе ме соберат на пола пат. што не је се дружиме :p

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Мене ми се допаѓа идејата да се направи орото во кое колку што разбрав ќе земат учество 18 000 луѓе. Убава прилика за дружба и за правење нешто поинакво од секојдневието кое не потиснува... макар и обидот за влез во гинисова книга да е неуспешен сепак го поздравувам и подржувам.

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
Едно неможе да ми биде јасно,зошто секое мислење од старт се минира,се вреѓа.Значи дека ништо не сакате ново да пробате,освен да се јаде бурек на форумиве,кои на жалост од такви и пропаѓаат.Ако е форумов за лајковање на мачиња и кучиња,колички и патичиња не е ни чудо штоне функционира.Можеш убаво да се изјаснеш дека не ти се допаѓа идејата поради ова или тоа,да кажеш што би била подобра интересна идеја,и да можеме сите нормално да конверзираме.На човек страв да му е да праша нешто бидејки одма ке биде исмеан или ке се обидат да те направат проста,малоумна па дури и дека не се познаваш сама себе.
Не те вреѓав тебе во никој случај...не знам зошто се најде прозвана и погодена од мојот коментар...
Мене лично цела таа Гинисова книга на рекорди ми е огромна глупост ти си воодушевена од идејата...
Ти мислиш така јас поинаку...
Од каде коментаров твој дека си исмеана или навредена ... не ми е јасно....:unsure

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
А чекај сеа, ако има оро од Охрид до Струга, релацијата е мислам околу 15км и за оро треба музика, какви звучници би биле употребени за да се покрие со музика таа дистанца?
th_template-philosoraptor.jpg

Или онака ќе се притресуваат као играат оро `на суво`...

• Ми се допаѓа
Реакции: violetmoon

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
А чекај сеа, ако има оро од Охрид до Струга, релацијата е мислам околу 15км и за оро треба музика, какви звучници би биле употребени за да се покрие со музика таа дистанца?
th_template-philosoraptor.jpg

Или онака ќе се притресуваат као играат оро `на суво`...
Може музика во живо, свирачи, пејачи, певаљки. Па на смени, три смени по пет километри :D
Едит: сега ми текна за пејачиве, ќе треба ептен да се придераваат : )) Само свирачи може...

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Може музика во живо, свирачи, пејачи, певаљки. Па на смени, три смени по пет километри :D

Може ќе бидат распоредени по сектори, првиот сектор би било добро да го покрива Драганче од Лескоец, доајенот на народната музика и своевидна легенда од охридските краишта. Не знам дали Струга има контра-легенда да парира...:zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп*

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Може ќе бидат распоредени по сектори, првиот сектор би било добро да го покрива Драганче од Лескоец, доајенот на народната музика и своевидна легенда од охридските краишта. Не знам дали Струга има контра-легенда да парира...:zelen
Специјален гостин на манифестацијата кој друг ако не нашата омилена Гулабица, која ќе настапи некаде на седмиот километар.
Од Струга само Емин брачед го знам, сега колку ќе му парира не знам.

• Ми се допаѓа

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Специјален гостин на манифестацијата кој друг ако не нашата омилена Гулабица, која ќе настапи некаде на седмиот километар.
Од Струга само Емин брачед го знам, сега колку ќе му парира не знам.

Гулабица да не е од Прилеп случајно?:zelen Not sure about this...
Да беше Битола во игра, тука е Цане Николовски кој не само народно, може и да израпува понекој стих ако треба, универзалец...

• Ми се допаѓа

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Гулабица да не е од Прилеп случајно?:zelen Not sure about this...
Да беше Битола во игра, тука е Цане Николовски кој не само народно, може и израпува понекој стих ако треба, универзалец...
Па специјален гостин па ти што има врска од кај е донесена.
Да беше Битола еххеее тука ти е и Свежиот со хеланките, може ќе му дадат една тезга... На тркала :D
До душа има поголем избор кога правиме муабет за легенди. Ќе треба и кастинг да прават.
Пример да беше жив тој СпанаќО ќе изведеше нешто од репертоарот на песни кои за жал му биле украдени од страна на Мадона :(

• Ми се допаѓа

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Па специјален гостин па ти што има врска од кај е донесена.
Да беше Битола еххеее тука ти е и Свежиот со хеланките, може ќе му дадат една тезга... На тркала :D
До душа има поголем избор кога правиме муабет за легенди. Ќе треба и кастинг да прават.
Пример да беше жив тој СпанаќО ќе изведеше нешто од репертоарот на песни кои за жал му биле украдени од страна на Мадона :(

И легендите умираат :(
Мадона треба да се искупи за гревот и да настапи во чест на спанаќо, да испее нешто народно, да научи да пее на кирилица...

• Ми се допаѓа