Килограмите и врската

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
Дали партнерот некогаш ви пререкол ако сте качиле некое кило?
Да се случи такво нешто каква ќе биде вашата реакција?

Јас на пример имав еден дечко што ми рече дека тоа што сум качила некое кило го мавало на психа. Во тој период останав без работа едно два месеци и поради недостаток на физичка активност качив некое кило, а морам да кажам дека не беше нешто претерано. И да ви кажам право му раскинав. Прво, со ова ми даде до знаење дека не ме сакал поради тоа што сум, туку поради физичкиот изглед, што е многу површно, а таквата љубов не е ни љубов, само физичка привлечност која избледува, како во случајов со некој качен килограм. После тој коментар јас не можев да се опуштам, ако јадевме заедно ми се чинеше дека ми го брои секој залак. Е тоа не го можам и толку беше.

Тоа е дел од мислењата кои ги читав низ интернет страниците и ми дојде до идеја да отворам тема во врска со тоа прашање.

А во обратен случај? Би му замериле ли ако он малку си го пушти стомачето? Би му го кажале ли тоа директно или на суптилен начин?

Gemini

Староседелец
24 мај 2012
2,478
5,077
1,153
Wind Of Change
Јас имам накачено 2-3 кила ама мојот дечко до сега ништо не ми рекол како на пример да не јадам дека сум премногу дебела итн.. и тој има попуштено некое кило и не ми смета тоа :)

Legioner

Истакнат Член
18 април 2012
1,001
602
423
Ohrid
еднаш со една девојка со која бевме во врска беше така подебелка во стомачето, али ми се допадна па барав да накачи бар едно 5 килца ;), ама за месец дена ги симна и тие килограми кои ги имаше

• Ми се допаѓа
Реакции: МериСелест

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
ikTD9.jpg

килограмите не треба да бидат мерило во врска.....ама нагло здебелување....

littleblackdress

Полноправен Член
22 февруари 2012
96
74
18
Шо знам.. јас имам мешенце, отсекогаш сум имала, а и сегашниов дечко шо ми е е така покрупен :Р силен е и може без проблем да ме дигне со едната рака :D ама има и меше.. секако, поубаво би ми било ако го нема, ама не ми смета, затоа што он ме прифаќа и јас него.. не гледам така на работите. Знаеме да се зафркаваме као заедно да почнеме да слабееме, па шо знам можда и ќе се оствари, мош и не, ама според мене тоа не е ништо пресудно.

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
Хахахахах 048 ама ме изнасмеа,фала ти
pos.gif

Туку еве некои велат дека килограмите не треба да бидат мерило во врска како што кажа веке 048 ама тоа не значи дека ако си веке влезен во врска можеш да се запустиш,да не внимаваш на линијата и на општо изгледот тешејки се дека ако ме сака ке ме сака ваква/ваков каков што сум.
Иако убаво се секавам дека реков изгледот и не етолку важен ама...да се претера во килажата не знам.
Да бидеме реални сигурна сум дека бар на некои ке им смета ако партнерот пушти килце повеке од дозволеното ама и никој не сака да фака коски.Така да се е дозволено додека не се поминат границите :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Stojne and Y1K991