Абре ако ме сака има да ме сака и слаба, полничка, дебелка, со шминка, без шминка, убава, грда, интересна, досадна итн. да не набројувам. Значи во една врска треба да постои контролирање на чувства, а не на килограми. Точно е тоа дека изгледот е тој кој на почетокот привлекува најмногу внимание, но со тек на време чувствата се оние кои ја одржуваат врската во целост. Сега тоа не значи да се запуштиш скроз откако ќе започнеш врска, но едно е најбитно прво да си бидеш среден за
себе, а потоа за сите други. Не сакам никој да ми кажува види колкава си ослаби малце, намали со јадењето или пак здебели се малку

Мој живот и мое тело, ќе правам што сакам!
Имам дечко и ме сака токму вака - несовршена во целост, но за него повеќе од совршена. Имам неколку вишок килограми, но тој никогаш не ми рекол "Ослаби, на што личи ова" или слично. Внимавам на линијата и јадам многу поретко и ограничено, дури тој и ми замерува некогаш за тоа, вели да не гладувам, да јадам, дека ме сака ваква, тоа ептен ми го исполнува срцето затоа што во нашата врска чувствата се тие кои се на врвот.
А да имам партнер кој ќе ме вика дебела и ќе ми наредува да ослабнам, без размислување би му раскинала бидејќи со тоа ми докажува дека не ме сакал искрено и дека не ја гледал мојата внатрешност туку само мојата надворешност..
И обратно да е, дечко ми да се здебели не би ми сметало, .. (секако умерено, не екстремно дебел.. и нема да ми смета за изглeдот туку само за неговото здравје).. сепак надворешноста не ми е премногу битна колку што ми е битен неговиот карактер и неговата душа..
Тоа е тоа