Килограмите и врската

990Freak

Староседелец
12 март 2012
1,275
1,911
1,123
Kumanovo
Јаааас!!! Таман и security ќе ми бидеш ќе се курчам кај стигнам :mstickle
HugeGun.jpg

Security on the position! :D You are safe now :p

• Ми се допаѓа
Реакции: Aaliyah

foREVer

Староседелец
20 март 2012
2,227
3,505
743
По не знам кој пат на форумов - сакам полнички. (happy)
Од досегашни искуства со бившите, а и од муабети со другари/брат ми/брачеди - дојдов до заклучок дека ни машкиве не сакаат ептен рамни, значи немаат ништо против ако е пополничка девојката. :)

Trouble

Староседелец
6 март 2012
1,516
2,611
1,123
Јас бев дебелка, си фатив дечко и ослабев :rofl После две ги кусур години раскинавме и пак така си се здебелев... Летово пак си фатив дечко и то црнец и ослабев троа :giggle Тру стори (nod) Али сега сум без него некои 8 месеца а имам накачено некое килце, не викам не, ме виде на камера на Скајп ми кажа дека не сум дебела :mstickle Ама ипак чекам реакција кога ќе дојде за неполн месец :giggle(:| Ама не му ја мислам многу, знам дека нема да му смета, си се сакаме без оглед на килограмите :cool: А јас би била пресреќна он да качи некое килце и да пушти меше ама неможе, таков му е метаболизмот, организмот и што год да е... Ама може и ќе ми успее кога ќе почнам да го налевам со Скопско тука :D

LoveDealer

Староседелец
3 март 2012
180
563
693
33
Во неговото срце.
Абре ако ме сака има да ме сака и слаба, полничка, дебелка, со шминка, без шминка, убава, грда, интересна, досадна итн. да не набројувам. Значи во една врска треба да постои контролирање на чувства, а не на килограми. Точно е тоа дека изгледот е тој кој на почетокот привлекува најмногу внимание, но со тек на време чувствата се оние кои ја одржуваат врската во целост. Сега тоа не значи да се запуштиш скроз откако ќе започнеш врска, но едно е најбитно прво да си бидеш среден за себе, а потоа за сите други. Не сакам никој да ми кажува види колкава си ослаби малце, намали со јадењето или пак здебели се малку |-(Мој живот и мое тело, ќе правам што сакам!
Имам дечко и ме сака токму вака - несовршена во целост, но за него повеќе од совршена. Имам неколку вишок килограми, но тој никогаш не ми рекол "Ослаби, на што личи ова" или слично. Внимавам на линијата и јадам многу поретко и ограничено, дури тој и ми замерува некогаш за тоа, вели да не гладувам, да јадам, дека ме сака ваква, тоа ептен ми го исполнува срцето затоа што во нашата врска чувствата се тие кои се на врвот.
А да имам партнер кој ќе ме вика дебела и ќе ми наредува да ослабнам, без размислување би му раскинала бидејќи со тоа ми докажува дека не ме сакал искрено и дека не ја гледал мојата внатрешност туку само мојата надворешност..
И обратно да е, дечко ми да се здебели не би ми сметало, .. (секако умерено, не екстремно дебел.. и нема да ми смета за изглeдот туку само за неговото здравје).. сепак надворешноста не ми е премногу битна колку што ми е битен неговиот карактер и неговата душа..
Тоа е тоа:D

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Дали партнерот некогаш ви пререкол ако сте качиле некое кило?
Да се случи такво нешто каква ќе биде вашата реакција?

Тоа е дел од мислењата кои ги читав низ интернет страниците и ми дојде до идеја да отворам тема во врска со тоа прашање.

А во обратен случај? Би му замериле ли ако он малку си го пушти стомачето? Би му го кажале ли тоа директно или на суптилен начин?

Никогаш ама никогаш не сум внимавал на килограмите.Иако си ја знам границата до која што варирам со слабеење/дебелеење.Иако во последно време само слабеам, и тоа континуирано.
Под ова се подразбира дека ама баш ич не ми е гајле кој што мисли за моите килограми а камоли девојката.Иако сум во врска од неодамна, таа никогаш не ми рекла дека сум дебел или било што.Некогаш знае да ми каже да јадам бар еднаш дневно ама кој ја слуша :D

Обратно, како што не се замарам со моите килограми така не се замарам ни со килограмите на мојата девојка.Секој треба да си биде свесен и да има самоконтрола околу неговата тежина.Ако некој се чуствува поубаво со повеќе килограми убаво, така и обратно.
Плус што сум човек без предрасуди така да околу тоа немам никаков проблем.

Nicole

Староседелец
27 јуни 2012
249
226
643
Иако сум во долга врска, си гледам да си држам една линија, внимавам што јадам, одев на фитнес, сега дома си вежбам. А мојот партнер има сега малку поголемо стомаче:D ама мене не ми смета, си го сакам и таков (inlove)

• Ми се допаѓа
Реакции: 4FUN

Goce_Nik

Полноправен Член
26 јуни 2012
44
22
8
Skopje
ако се сакаш сам себе ќе бидеш сакан/а и од другите околу тебе
јас лично не сакам дебелки :)