Келтски хороскоп

Hip.Hop_MKD

Староседелец
15 февруари 2012
2,192
3,931
743
Скоро точно, ова ми се допаѓа:
Оскоруша (21 јануари – 17 февруари)

Келтите оскорушата ја нарекувале „дрво кое шепоти“. Тие верувале дека ова дрво ќе им ги каже тајните на оној кој сака да слуша. Една ирска легенда вели дека првата жена на светот е создадена од оскоруша. Луѓето родени во знакот на оскоруша се идеалисти кои имаат визионерски идеи и високи хумани и духовни принципи. Тие се самостојни, оригинални, неконвенционални, мразат конформизам и имаат склоност кон уметност. Способни се да бидат водачи, но бидејќи користат необични методи, а имаат и уште понеобични идеи, тешко можат да најдат следбеници. Оскорушите се љубезни и топли личности кои умеат да ги слушаат другите луѓе. Тие имаат чудна смисла за хумор, па често се смеат на сериозни нешта. По природа тие не се романтични, а во брак стапуваат во подоцнежните години.
Боја: црвена и сива
Планета: Уран
Животно: зелен змеј
 

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
5,997
9,629
1,683
Normandy
Јеее највисок сум. Башка ги тролам луѓево со полен.

Топ(ола)
quoth the raven...
And nothing more.
 

foREVer

Староседелец
20 март 2012
2,227
3,505
743
Вообичаено не се амбициозни, но имаат силен нагон за преживување. (nod)
 

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,871
935
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Добро е што се знае класичната „западно-северена“ астрологија, па може да се премине на келтски, кинески и останати астролошки карти и толкувања :)

Абе ајде...