Како ја гледате Земјата после 100 години?

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
За вкусовите не, но за проблемите поготово оние што имаат глобални рамки и се закануваат на човештвото, да. Затоа ми се свиѓа коа некој ќе го прикаже својот став кон ваквите теми. Покажува свест.
Ја сфатив поентата , туку целта ми беше дека колку сакаме можеме да изјаснуваме мислења и да се убедуваме кој е во право , ако од различен агол ги гледаме проблемите. На тоа се однесуваше. Сепак мислам дека негативностите ќе ги надтежат позитивните страни од технологијата :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Lady*

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Ја сфатив поентата , туку целта ми беше дека колку сакаме можеме да изјаснуваме мислења и да се убедуваме кој е во право , ако од различен агол ги гледаме проблемите. На тоа се однесуваше. Сепак мислам дека негативностите ќе ги надтежат позитивните страни од технологијата :)
ПА токму тоа и го мислев. Што повеќе би требало да се одвојува време за тоа како би изгледала иднината и да се запраша човештвото дали вреди да се биде роб на современата технологија или пак да се превземат конкретни мерки да се направи пресврт.

• Ми се допаѓа
Реакции: Luckky

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
не ја гледам никако

Зошто не ја гледаш никако? Мислиш дека природна катастрофа ќе има? Или...?

Мое мислење е дека за многу многу години Земјата нема да се распадне. Сигурно ќе измислат нешто за да ги запрат природните катастрофи.

Natenceto

Староседелец
6 март 2012
1,031
1,194
1,123
Скопје
ЗА 100 години Америка ќе се спои со Русија океанија веќе нема да постои и ќе постои само Еден океан. Ќе израснат нови острови, старите вулкани ќе се активираат и ќе загинат многу луѓе, тоа ќе придонесе за промена на времето. Јапонија би можела да ја збрише уште едно полошо цунами.

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
31
Битола
Ако продолжиме вака, наместо напред ке има повторување на историјата па за едно 100 години кен е тераат да градиме пирамиди овдешните "фараони" ....

• Ми се допаѓа
Реакции: AnDrEj

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Ако продолжиме вака, наместо напред ке има повторување на историјата па за едно 100 години кен е тераат да градиме пирамиди овдешните "фараони" ....
Значи во 19ти век Велика британија била споена со Африка?

100 години се мал период за менување на гео структурата на нашата планета.

• Ми се допаѓа
Реакции: Trajche

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
31
Битола
Значи во 19ти век Велика британија била споена со Африка?

100 години се мал период за менување на гео структурата на нашата планета.
не немислев на менување на геос дтруктура, мислев на политичка структура... ако сега не млатат и не дупат во здрав мозок ако продолжи вака ке си градиме пирамиди , ако има слободни локации пошо до тогаш секаде споменици ке се наредат ...

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
не немислев на менување на геос дтруктура, мислев на политичка структура... ако сега не млатат и не дупат во здрав мозок ако продолжи вака ке си градиме пирамиди , ако има слободни локации пошо до тогаш секаде споменици ке се наредат ...
Погрешен член цитирав. Се дешаа:(

ЗА 100 години Америка ќе се спои со Русија океанија веќе нема да постои и ќе постои само Еден океан. Ќе израснат нови острови, старите вулкани ќе се активираат и ќе загинат многу луѓе, тоа ќе придонесе за промена на времето. Јапонија би можела да ја збрише уште едно полошо цунами.