Како мажите преболуваат разделба?

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
Секое машко си е посебен карактер.Некој потешко преболува некој полесно.И колку и да се чини однадвор дека машките се бездушни не е така.И тие се суштества,и тие имаат чуства.
И да фака друга од инает или ако сака уште пет нека фати веднаш кај девојчето може некогаш да дојде чуство на сомнеж дека не ја сакал и затоа веднаш фатил друга и помали се шансите за смирување.А него и да е покрај друга секогаш ке го копка за бившата.
Инает?со инает не правиш ништо ни добиваш,туку само ГУБИШ.Сакајки да ја направиш љубоморна може да добиеш само одбивност и игнор.

• Ми се допаѓа
Реакции: Marchisio

ivka zlatevska

Нов член
14 јули 2012
1
2
3
36
Ibiza, Islas Baleares, Spain
шо знам, ми се чини срцето кога боли, тогаш не е многу важно дали си машко или женско
а како преболуваме
веројатно секој се справува така како што умее
можеш да изгледаш силен пред другите, ама себеси е тешко човек да си се излаже
не дека на моменти не успева, ама на крајот од денот, сакал или не, ќе се најдеш сам со болката...
треба време, секому му треба време преболи

Bravooo za celiov komentar toa e realnosta ipak temava e skakliva mnogu za mazite koi sekako gordosta ne im dozvoluva da se otvorat i ednas ubavo da si priznaat deka i tie se lugje pred se so custva koi ponekogas znaat mnogu da bolat. I samite se svesni deka posle pijana nokj so drugarite ili sto i da bilo koga ke si dojdat doma i koga ke se fatat za krevetot pred da zaspijat samo kolku pati pomisluvaat na taa osoba i se prasuvaaat kade e sto li pravi vo toj moment i normalno razmisluvaat sto bi bilo koga bi bilo drugacje neli....... ima momci koi pokazale dovolno vo vrskata deka ja sakaat devojkata so koja poveke ne se.......... i sto poslem ke kazat deka ja prebolele...... pa dajte ve molam momci za razlika od nas zenite, vie sakate samo ednas vo zivotot ama ona vistinski ...... :)

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
Патат како нас жените, само затворено и тивко.
да .. и тоа многу :)

Машко смее да заплаче само кога е на депилација:p
ахм .. мисли си :)

За преболување се знае, 3 пати неделно жесток алкохол додека не го умртвиш секој нерв и не чувствуваш ништо

не Пијам алкохол :)

Ако биле затрескани, никако не преболуваат.

Да :)

Се додека времето не ги откине емоциите од сеќавањата, секогаш ќе се јавува кнедла во грло и забрзан пулс при секоја средба. Колку време ќе трае ’’лекувањето’’ зависи од самата личност.

Точно така :)

emzzy

Староседелец
25 февруари 2012
1,376
1,875
1,123
Ако машкото сака вистински-потешко поднесува разделба.
Сите викаат - машките се исти, не знаат да сакаат бла бла, ама не се сложувам.. Има некои кои вистински сакаат и се` би направиле за љубената, а не дај Боже да дојде до разделба.
Е сега, за разлика од женските може тие не покажуваат пред сите со плачење и паѓање во депресии, ама сепак му е потешко отколку на женските. Потешко е да си ги држиш тагата и плачот во себе-отколку да ги покажеш пред сите.
Женските кога ќе раскинат со некого-ќе поплачат, ќе паднат во депресија, ќе им биде тешко малце и после толку.. А кај машките мислам поболно е :)

• Ми се допаѓа
Реакции: $3Я3|\||)&p&†Y

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Сите викаат - машките се исти, не знаат да сакаат бла бла, ама не се сложувам.. Има некои кои вистински сакаат и се` би направиле за љубената, а не дај Боже да дојде до разделба.
Е сега, за разлика од женските може тие не покажуваат пред сите со плачење и паѓање во депресии, ама сепак му е потешко отколку на женските. Потешко е да си ги држиш тагата и плачот во себе-отколку да ги покажеш пред сите.
Женските кога ќе раскинат со некого-ќе поплачат, ќе паднат во депресија, ќе им биде тешко малце и после толку.. А кај машките мислам поболно е :)
ааа не,во се се согласувам ама дека девојките полесно преболуваат не се согласувам.
јас пак не ги делам на девојки со машки,и кај девојките има различни карактери а и кај машките,има дури машки кои и кога не плачат кажуваат и глумат дека плачат,ист таков карактер поседуваат и одредени девојки
тоа си зависи од карактерот,не од полот

• Ми се допаѓа
Реакции: emzzy

emzzy

Староседелец
25 февруари 2012
1,376
1,875
1,123
ааа не,во се се согласувам ама дека девојките полесно преболуваат не се согласувам.
јас пак не ги делам на девојки со машки,и кај девојките има различни карактери а и кај машките,има дури машки кои и кога не плачат кажуваат и глумат дека плачат,ист таков карактер поседуваат и одредени девојки
тоа си зависи од карактерот,не од полот
Епа добро да и ти си во право, јас си имам зацртано дека е тоа така-не знам зошто :)

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183

Се надевам дека си имала машко во твојот живот кое било вакво :) браво секоја чест за постов .. браво уште еднаш :)

• Ми се допаѓа
Реакции: emzzy

squadcence

Нов член
15 јули 2012
16
3
3
36
Од искуство многу е болно,не сме како жените да плачат и да цимолат,да се довериме некому на пријател или др. посто имаме гордост.Сета болка ја затвораме внатре и на повременски интервали ја исфрламе на некоја лицност или општо на околината :(

emzzy

Староседелец
25 февруари 2012
1,376
1,875
1,123
Се надевам дека си имала машко во твојот живот кое било вакво :) браво секоја чест за постов .. браво уште еднаш :)
не да се надеваш дека го имала,туку дека го има... :)
Нити сум го имала нити ќе го имам, ама сепак ќе се трудам да најдам таков :)

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena