Како да започнеш разговор на фб со девојка?

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
мене не ме прифаќаат, преферирам првин да се запознаам во живо. :(

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Па не е баш така како што кажуваш тука,не го делам твоето мислење,не само ти многу голем дел од жените (девојките) со самата самодоверба на прв поглед го потиснуваат пристапот во каква и да е варијанта зборам на самиот почеток,а подоцна кај некој тоа се менува за да нели се процени што и како бара другата страна,убеден сум дека не толку пријатно би се одвивал секој прв пристап кај поголем дел одколку што се дава спротивна слика за тоа да бидеме реални :cool:

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Мислам дека советите за тоа како да се почне муабет на фб се само вишок. Се зависи од карактерот на личноста што сака да пише и од карактерот на личноста на која што треба да и се пише. Ако се погоди некоја намќор личност и до утре сабајле да и пишуваат можат само од луди да преминат во ненормални. Додека пак се погоди некоја опуштена во граници на нормална личност тогаш можат и со само два саати муабет да станат најдобри пријатели за три животи унапред.

• Ми се допаѓа
Реакции: Priroden and Mnogo Bitno

Neverna Mala

Староседелец
21 ноември 2013
123
79
1,038
34
Како да започнеш разговор на фб со девојка? Најдобро е со некој благ комплимент кој нема да изгледа нападно и со необавезен разговр на општа тема. Дозволете да помине доволно време пред да преминете на нешто конкретно.

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133
Ако си грд, ако не знаеш да се однесуваш и ако се правиш нешто што не си, подобро да не почнуваш.
Најважно за да добие повратен одговор е да си убав во очите на таа со која пишуваш. Ако си ропак некој тешко дека ќе ти врати. На чат на фејзбук не знам дали остана некој што се пушта, ако останал тешко него. Исто ако е нападно пишувањето тешко дека ќе излезе нешто од сета работа.
Најјако пуштање е во живо. Прав џентлмен доаѓа ми ја бакнува раката, ми дава комплимент и учтиво ме прашува како се викам. Секоја чест на храброста. Само овој дечко ми се пуштил така, другите се како телиња само стојат и не знаат да пријдат на девојка, а тука е најголемиот проблем :zelen(star)

Neverna Mala

Староседелец
21 ноември 2013
123
79
1,038
34
Ако си грд, ако не знаеш да се однесуваш и ако се правиш нешто што не си, подобро да не почнуваш.
Најважно за да добие повратен одговор е да си убав во очите на таа со која пишуваш. Ако си ропак некој тешко дека ќе ти врати. На чат на фејзбук не знам дали остана некој што се пушта, ако останал тешко него. Исто ако е нападно пишувањето тешко дека ќе излезе нешто од сета работа.
Најјако пуштање е во живо. Прав џентлмен доаѓа ми ја бакнува раката, ми дава комплимент и учтиво ме прашува како се викам. Секоја чест на храброста. Само овој дечко ми се пуштил така, другите се како телиња само стојат и не знаат да пријдат на девојка, а тука е најголемиот проблем :zelen(star)
Незнам зошто но чувствувам огромна огорченост во твоите постови, секој пост го започнуваш и завршуваш со грст навреди, очигледно имашѓ огромна горчина на душата но не е ок да ги истураш врз другите.
Не можеме да судиме дали некој е грд или не и дали е смотан, колку некој е убав и колку вреди се мери со очите и чувствата на другата особа. Можби вие за една особа ќе сте безвреди а за друга бесценети, навидув слични зборови но со огромна разлика во суштината.
Денес никој не запознавал девојка-дечко на фб? Тоа е тотално неточно, денес социјалните мрежи имаат огромно значење па така не само што се создаваат врски туку и се распагаат заради фб.
Мене ми е несватливо сеуште другарка да ти „мести“ дечко ама и тоа постои, тогаш зошто и фб да не се искористи како појдовна основа за воспоставување на контакт.
Порано лугето се запознавале мажеле- женеле со луге од нивната околина или круг на движење, сега за среќа имаме оромна можност да избереме особа за дружење па и врса без просторни ограничувања, така да јас тој тип на запознавање не би го исклучил посебно доколку се работи за поповлечена или срамежлива особа.

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Баш напротив,нема огорченост никаква нај убаво ми е,јас ја кажувам вистинската слика за тоа,а тој факт го знаат сите само тие што се пронаоѓаат го негираат тоа,не мислам конкретно на никој и нормално не за секој,а такви постојат и ги има во се поголем број за жал,а таа срамежлива особа не може да се отсрами на 40 години за да се случи нешто на тој план,толку сум благ што доволно е една коцка само да се задоволиш,а и тука сум благ во однос на мислењето за оваа проблематика,јас сакам на тие луѓе што ги боли вистината да им ја кажам во очи бидејќи тоа е вистина 3то нема,а и на мене сакам исто така,фолиранти има само што јас не се дружам со такви,не зборам само за женскиот род да не се сватиме погрешно,јас за разлика од некој доаѓам и на собиранки и сето ова тука го кажувам и тамо,а и секој друг тоа што сака,на наредната можеш да дојдеш ако немаш ништо против (ако не си трол нормално)
Ти си во право за некој работи што ги кажуваш конкретно еве и за ова со стројници или сл,само не си ја претварај мислата во поезија биди прецизна,ти ми леташ на 3-4 теми одеднаш зборам за менталитетот кој не кочи (не мене) за да секогаш ништо не се тупи и само искрено се побара тоа што се сака независно што е едноставно отворени карти,не одбивност,не лигавење,не его и сл ме разбираш..

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133
Незнам зошто но чувствувам огромна огорченост во твоите постови, секој пост го започнуваш и завршуваш со грст навреди, очигледно имашѓ огромна горчина на душата но не е ок да ги истураш врз другите.
Не можеме да судиме дали некој е грд или не и дали е смотан, колку некој е убав и колку вреди се мери со очите и чувствата на другата особа. Можби вие за една особа ќе сте безвреди а за друга бесценети, навидув слични зборови но со огромна разлика во суштината.
Денес никој не запознавал девојка-дечко на фб? Тоа е тотално неточно, денес социјалните мрежи имаат огромно значење па така не само што се создаваат врски туку и се распагаат заради фб.
Мене ми е несватливо сеуште другарка да ти „мести“ дечко ама и тоа постои, тогаш зошто и фб да не се искористи како појдовна основа за воспоставување на контакт.
Порано лугето се запознавале мажеле- женеле со луге од нивната околина или круг на движење, сега за среќа имаме оромна можност да избереме особа за дружење па и врса без просторни ограничувања, така да јас тој тип на запознавање не би го исклучил посебно доколку се работи за поповлечена или срамежлива особа.

Зошто огорченост ? Не знам зошто ти делува така. Зарем ќе си пишуваш со некој што не ти е убав? Не би рекла. Сама ти имаш напишано какви момчиња сакаш, згодни и атрактивни како што секоја жена сака.
Лошо е ептен запознавање на фб зошто не се добива вистинска претства за личноста.
Најлошо е што врски се растураат за фб.
Како што ви е убаво така да се запознавате. :zelen(star)

Последна промена:

Neverna Mala

Староседелец
21 ноември 2013
123
79
1,038
34
Зошто огорченост ? Не знам зошто ти делува така. Зарем ќе си пишуваш со некој што не ти е убав? Не би рекла. Сама ти имаш напишано какви момчиња сакаш, згодни и атрактивни како што секоја жена сака.
Лошо е ептен запознавање на фб зошто не се добива вистинска претства за личноста.
Најлошо е што врски се растураат за фб.
Како што ви е убаво така да се запознавате. :zelen(star)
Токму така, но ти тргнуваш со навреди кон тие што се запознаваат преку фб тоа е она на што имав забелешка а убавината на другиот е во моите очи не постои апсолутна убавина која ќе им се допадне на сите.
Фб е убаво место за некој контакт а не место на кое ти треба да му кажеш да, така да перцепцијата за особата ке си ја создадеш подоцна. Инаку јас познавам многу луге кои живеат долги години со одредена особа па сеуште имаат погрешно мисење за таа особа, т.е го гледаат само она што сакаат да го видат.

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133
Токму така, но ти тргнуваш со навреди кон тие што се запознаваат преку фб тоа е она на што имав забелешка а убавината на другиот е во моите очи не постои апсолутна убавина која ќе им се допадне на сите.
Фб е убаво место за некој контакт а не место на кое ти треба да му кажеш да, така да перцепцијата за особата ке си ја создадеш подоцна. Инаку јас познавам многу луге кои живеат долги години со одредена особа па сеуште имаат погрешно мисење за таа особа, т.е го гледаат само она што сакаат да го видат.

Пробај на Тиндер или Инстаграм. ФБ не е веќе штосно за запознавање, ова Тиндер е баш за запознавање наменето :zelen(star).