Како да започнеш разговор на фб со девојка?

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Хаха , па добро тој изгледа сакал нешто да каже само што таков обид не може да биде успешен (wave)
Мислам дека сериозна девојка сака сериозен пристап ,а не вицови да и кажуваш , имало шали секогаш нормално само што треба да се поставиш така за да другата сртана го протумачи тоа како релевантно за да продолжи комуникацијата и увиди дека имаш сериозни намери ,не дека е во сите случаеви така , индивидуално и секој со свој став и намера :cool:(wave)
Има муабети кој се двосмислени па во нив има и повеќе од пуштање нели :) ,а девојката ако знае и има капацитет да ја доживее енергијата тогаш е по друго , има некој кој не се трудат да го анализираат муабетот или личноста која е дојдена искрено во таа конверзација или муабет што и да е :svirka
Што се однесува до пристапот во живо или почнување на муабет е не така едноставно ,има многу ситуации кој треба да ги процениш драга @Electra :D;)

Deborah

Нов член
15 август 2016
12
2
3
Milano
Колку е морничаво да пишуваш со некој на фб. За што, за да тепаш време ? Колку глупаво е ова денешното запознавање на фб. Застани ја во живо, претстави се и ракувај се. Ќе ти каже и она како се вика, можеби и интересни теми на разговор ќе почнете.
Младината и фб ццц колку некреативно.

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
@Deborah не е крива младината што новото време им ,а и ни наметнало современа комуникација , некој се држи и на таа очи во очи ,а јас одсекогаш , плус е по забавна , нема маски , одма се согледуваат некој работи итн...
Незнам дали си приметил дека се е лигаво ,извитоперено , нема комуникација и на кафе , се се ококорени во тоа телефоните , многу лошо изгледа и не фер према другата страна , јас на тие таквите кој пишуваат во друштво секогаш како и за се во очи сум им кажал ,ако седиш на тел оди дома седи ,дали бил другар , девојка ,братучед не е важно .
Мизерија е ,не се фокусираат на нешто што ќе им значи во иднина , се е така на 2 на 3 , интерес кој колку лајкови ставил , каква игра ќе се симне , инстаграм дали е добра сликата излезена па ај уште една и саат време поминува во тоа ..
Не знам до каде ќе оди ова ,ама знам дека нема да куртулиме од 3та сватска војна :svirka;):cool:

Deborah

Нов член
15 август 2016
12
2
3
Milano
@Deborah не е крива младината што новото време им ,а и ни наметнало современа комуникација , некој се држи и на таа очи во очи ,а јас одсекогаш , плус е по забавна , нема маски , одма се согледуваат некој работи итн...
Незнам дали си приметил дека се е лигаво ,извитоперено , нема комуникација и на кафе , се се ококорени во тоа телефоните , многу лошо изгледа и не фер према другата страна , јас на тие таквите кој пишуваат во друштво секогаш како и за се во очи сум им кажал ,ако седиш на тел оди дома седи ,дали бил другар , девојка ,братучед не е важно .
Мизерија е ,не се фокусираат на нешто што ќе им значи во иднина , се е така на 2 на 3 , интерес кој колку лајкови ставил , каква игра ќе се симне , инстаграм дали е добра сликата излезена па ај уште една и саат време поминува во тоа ..
Не знам до каде ќе оди ова ,ама знам дека нема да куртулиме од 3та сватска војна :svirka;):cool:

Џими Кју сигурно и ти седиш на телефон и си манијачиш и на фб и на инстаграм. Јас си седам ама дома кога сум и си гледам тоа што сакам да видам. Во живо е најдобро за комуникација, а ако некој си гледа во телефон, јас му го земам и го ставам во ташна кај мене.
Еднаш еден дечко така си седеше, па станав и си заминав. Тоа е :)

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
На форум седам да ама не од тел , а после му го враќаш телефонот или си го присфојуваш :p:cool:

Стојче

Истакнат Член
27 декември 2015
18
11
303
122
Има еден, „The text god“ го викаат. Картуниш и чизи лик којшто е самопрогласениот највечи шваљер на фб и други социјални мрежи на кои пуштањето е со пишување текстови, очигледно. Дава такви совети у стилу, не ја ебавај два посто и глуми индиферентен, класичните The Game шеми. Понекогаш кога гледам дека вакви ликови ебат, ме пука некој грозен нихилизам и почнувам да контемплирам самоубиство. Али нема везе, има и некои корисни совети.
Еве му го каналот.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Мене па ич не ми е јасно како постои голем процент на девојки кои се ложат на изрази како „маче, кукле, душо“ додека корпосуваат ликови кои најнормално им праат муабет, споделуваат некои лични ствари, со еден збор, нивната интровертност ја побиваат затоа што се осеќаат убаво во нивно друштво.

• Ми се допаѓа
Реакции: Struggler

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Мене па ич не ми е јасно како постои голем процент на девојки кои се ложат на изрази како „маче, кукле, душо“ додека корпосуваат ликови кои најнормално им праат муабет, споделуваат некои лични ствари, со еден збор, нивната интровертност ја побиваат затоа што се осеќаат убаво во нивно друштво.

Абе дечко, ти во кој век си? Кукле сега е модернизирано од Драган Таневски, дечко така ако и пише на девојка е модерен и романтичен, мисли малку |-(|-(|-(

Инаку мене во принцип многу ме нервираат девојки што се курчат кога некое машко ќе им пише најнормален муабет, некои print screen прават, имаше една тиква објавено како некој дечко и пишал здраво, како си, а оваа го имаше сликано тоа и напишано аман веќе не ме замарајте, не ви враќам на никој. Океј, тикво една, не мораш да го срамиш пред сите твои пријатели. Ја да сум машко, видов ли некоја дека е ваква, теорија нема да пишам.
Е сеа имаат и некои што си го бараат со боринче да им се изнасмееш, али пак не би објавила со име и презиме. Пред некоја недела и мене ми се закачи еден, плачев од смеење кога видов што ми пишуваше :D