Како би се снашле доколку се изгубите?

Каде највеќе би се снашле доколку се изгубите?

• Во шума

Гласови: 5 12.5%
  • На планина

Гласови: 2 5.0%
  • Во град

Гласови: 29 72.5%
  • На плажа

Гласови: 3 7.5%
  • На автопат (доколку возите)

Гласови: 1 2.5%

• Вкупно гласале
    40

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
31
Битола
во шума мене м ие баш полесно да преживема ид асе снајдам... шо да прамм 24 ултимејт сурвајвл го гледам сите финти ги имам научено ...

• Ми се допаѓа
Реакции: Marick14

Ристо од Драчево

Староседелец
25 февруари 2012
246
275
1,063
Скопје
сегде би се снашол... културно ќе си прашаш и ќе те упатат.. плус сеа има и GPS на сите смарт мобилни така да нема шанси да се изгубиш :)

LadyInPink

Истакнат Член
14 февруари 2012
1,236
1,749
113
Малку таму, малку овде...
Ако правиме муабет за ситуација кога си сам и немаш GPS тогаш нигде не би се снашла. Не сум снаодлива и не паметам кај сум поминала, па би седнала тука и би чекала некој да помине да ми помогне.
Ама, ако зборуваме за ситуација кога си некој и имаш најнови технолошки гаџети со тебе е тогаш е лесно... Прво, не си сам, а второ, пишуваш адреса и се водиш по мапата...

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp

Dr.Gonzo

Истакнат Член
23 февруари 2012
652
1,916
393
Fukushima
www.gonzo.com
Во град најлесно е да се снајдеш ако се изгубиш. На автопат не знам како можеш да се изгубиш покрај знаци и све остало и сигурно нема да тргнеш така безвезе без мапа или ГПС. На планина и во шума хмм интересно би било, а на плажа и да се изгубам ич не ми е гајле :D

Ана-Каренина

Староседелец
25 февруари 2012
998
1,749
1,093
Најдобро секако дека би се снашла во град, скоро и да нема шанса да се загубам дека многу добро паметам од кај сум поминувала и многу сум добра за ориентација, но никогаш не вели никогаш.

Praetorian

Староседелец
24 февруари 2012
326
396
1,063
Јас се изгубив во Солун. :(:mad: И тоа не по моја вина.
Како си можел у Солун да се изгубиш, кога е на угорница цел град, идеш надоле и го гледаш морето, озабезно завршуваш или кај кулата или кај пристаништето после ул. Симицки или на плоштадот "Арисотел" :).

Конкретно кога би се изгубил во шума ќе се спуштам надоле или ќе се ориентирам по ѕвездите. У град, се ориентирам според некоја знаменитост (пр. ако некој се изгуби у Скопје, нека се ориентира по крстот на Водно).
Секогаш имам добра ориентација и брзо знам да се снајдам каде и да сум.

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Како си можел у Солун да се изгубиш, кога е на угорница цел град, идеш надоле и го гледаш морето, озабезно завршуваш или кај кулата или кај пристаништето после ул. Симицки или на плоштадот "Арисотел" :).

Конкретно кога би се изгубил во шума ќе се спуштам надоле или ќе се ориентирам по ѕвездите. У град, се ориентирам според некоја знаменитост (пр. ако некој се изгуби у Скопје, нека се ориентира по крстот на Водно).
Секогаш имам добра ориентација и брзо знам да се снајдам каде и да сум.

И тоа не по моја вина се изгубив. Другарот што беше со мене заради него се изгубив. Ме деориентираше. Иначе автобусот не остави горе на Виа Игнатиа или на Цимицки беше тој споменикот. А пред тоа не оставаше доле кај Белата Кула. Иначе никад не сум се изгубил негде. Освен тогаш во Солун, и како што реков не по моја вина.