Ме расплака!
УУууу сарказам
Ај сега батали ја првата реченица од претходниот пост и среќно прочитај го другиот дел
Илуминати... бррррр
Ме расплака!
УУууу сарказам
Ај сега батали ја првата реченица од претходниот пост и среќно прочитај го другиот дел
Илуминати... бррррр
Ај ти врати се на твојата понуда,
неможе да дадеш тоа што немаш.
Нормално, затоа не нудам сешто и да философирам бесцелно кога нема смисла
Тебе сакаш да ти ја дадат таа моќ (каква и да е таа моќ) ?
цЦЦЦццШто се шлапаш бесцелно, што ме заморуваш бесцелно, што се заморуваш бесцелно е сепак најбитното
Ме потсетуваш на некои ликови од кајгана форумот... ќе се заморуваш со мене сега... што ми те изнервирав море сонце ? Гукни нешто и ти за илуминатите Кој знае за тебе што се... само да не се Дејвид Ајк муабети! Или како детето е бог...
Просветлени...не постојат,се умслиле дека некава мудрост придобиле или треба да ја осознаат,која обичниот свет не ја гледа и препознава.Туку ај на темата:
Инаку историски гледано од баварските илуминати израснаа многу подоцнежни херметички организации кои имаат своја хиерархија и структура, чии иницијации и тајни се разликуваат само по формата - крајноста е иста! Нормално одобрувањето за изучување на херметичките науки изградени од баварците, биле различни. За некои имало потполно одобрување, за други само за студирање основни закони... се зависело од самиот Ред кој се кревал од пепелта на човештвото.
Сите се врзани со еден закон иако дејствуваат самостојно.
Некои од тие Редови се толку тајни што обичниот човек не знае ни дека одреден философски правец е даден од нив за да се заморува светот...
Сепак битно е да се врти светот и да се бараат нови луѓе кои ќе се способни да го носат новото време
Еве ви муабет за демантирање и муабетење... муабетете малку за илуминатите како што треба, на, како што велат, нов левел, стопанката
Тоа е твое размислување за кое нема да речам дека е точно... не знам што документи и дела имаш прочитано и кои автори, па тврдиш вакви работи.
Сепак тие постојат и СЕ тајни, реков некои немаат ни име и те како влијаат на животот на Земјата.
Може слободно да се тврди дека не постојат, дека се замислени и нивното знаење нема врска - но тоа е субјективно размислување на еден поединец, од некакви си негови побуди за тоа. Ти сметаат луѓе кои се иницирани и кои припаѓаат на тајни езотериски Редови? Ти смета хиерархија? Ти смета тоа што немаш храброст или пак немаш потреба од иницијација?
Не треба да ти смета
П.С. И јас велам дека не постојат илуминатите за кои се зборува тука.
Тебе сакаш да ти ја дадат таа моќ (каква и да е таа моќ) ?
Ако СЕ тајни, како тогаш еве да речеме ти знаеш дека постојат? Или ти имаш „Тајнарка“ - книга за сите тајни?