Илуминати

Pica pica

Староседелец
2 јуни 2013
1,564
2,090
1,133
91
УУууу сарказам :)
Ај сега батали ја првата реченица од претходниот пост и среќно прочитај го другиот дел :sreken
Илуминати... бррррр :)

Ај ти врати се на твојата понуда,
неможе да дадеш тоа што немаш.:zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Ај ти врати се на твојата понуда,
неможе да дадеш тоа што немаш.:zelen

Нормално, затоа не нудам сешто и да философирам бесцелно кога нема смисла ;)

На темата:
Еве тука ја има и химната на баварските илуминати. :igra

Pica pica

Староседелец
2 јуни 2013
1,564
2,090
1,133
91

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World

Што се шлапаш бесцелно, што ме заморуваш бесцелно, што се заморуваш бесцелно е сепак најбитното :)
Ме потсетуваш на некои ликови од кајгана форумот... ќе се заморуваш со мене сега... што ми те изнервирав море сонце ? :^) Гукни нешто и ти за илуминатите :) Кој знае за тебе што се... само да не се Дејвид Ајк муабети! Или како детето е бог... :D

Туку ај на темата:
Инаку историски гледано од баварските илуминати израснаа многу подоцнежни херметички организации кои имаат своја хиерархија и структура, чии иницијации и тајни се разликуваат само по формата - крајноста е иста! Нормално одобрувањето за изучување на херметичките науки изградени од баварците, биле различни. За некои имало потполно одобрување, за други само за студирање основни закони... се зависело од самиот Ред кој се кревал од пепелта на човештвото.
Сите се врзани со еден закон иако дејствуваат самостојно.
Некои од тие Редови се толку тајни што обичниот човек не знае ни дека одреден философски правец е даден од нив за да се заморува светот...
Сепак битно е да се врти светот и да се бараат нови луѓе кои ќе се способни да го носат новото време :)

Еве ви муабет за демантирање и муабетење... муабетете малку за илуминатите како што треба, на, како што велат, нов левел, стопанката :D

Pica pica

Староседелец
2 јуни 2013
1,564
2,090
1,133
91
Што се шлапаш бесцелно, што ме заморуваш бесцелно, што се заморуваш бесцелно е сепак најбитното :)
Ме потсетуваш на некои ликови од кајгана форумот... ќе се заморуваш со мене сега... што ми те изнервирав море сонце ? :^) Гукни нешто и ти за илуминатите :) Кој знае за тебе што се... само да не се Дејвид Ајк муабети! Или како детето е бог... :D
цЦЦЦцц(facepalm)
Употребија моќта...да си дадеш одговори,месечино моја!:rolleyes:
Туку ај на темата:
Инаку историски гледано од баварските илуминати израснаа многу подоцнежни херметички организации кои имаат своја хиерархија и структура, чии иницијации и тајни се разликуваат само по формата - крајноста е иста! Нормално одобрувањето за изучување на херметичките науки изградени од баварците, биле различни. За некои имало потполно одобрување, за други само за студирање основни закони... се зависело од самиот Ред кој се кревал од пепелта на човештвото.
Сите се врзани со еден закон иако дејствуваат самостојно.
Некои од тие Редови се толку тајни што обичниот човек не знае ни дека одреден философски правец е даден од нив за да се заморува светот...
Сепак битно е да се врти светот и да се бараат нови луѓе кои ќе се способни да го носат новото време :)

Еве ви муабет за демантирање и муабетење... муабетете малку за илуминатите како што треба, на, како што велат, нов левел, стопанката :D
Просветлени...не постојат,се умслиле дека некава мудрост придобиле или треба да ја осознаат,која обичниот свет не ја гледа и препознава.
Како и сите тајни друштва со инцијаторски систем.|-(

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World

Тоа е твое размислување за кое нема да речам дека е точно... не знам што документи и дела имаш прочитано и кои автори, па тврдиш вакви работи.

Сепак тие постојат и СЕ тајни, реков некои немаат ни име и те како влијаат на животот на Земјата.
Може слободно да се тврди дека не постојат, дека се замислени и нивното знаење нема врска - но тоа е субјективно размислување на еден поединец, од некакви си негови побуди за тоа. Ти сметаат луѓе кои се иницирани и кои припаѓаат на тајни езотериски Редови? Ти смета хиерархија? Ти смета тоа што немаш храброст или пак немаш потреба од иницијација?
Не треба да ти смета (shake)

П.С. И јас велам дека не постојат илуминатите за кои се зборува тука. :)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Тоа е твое размислување за кое нема да речам дека е точно... не знам што документи и дела имаш прочитано и кои автори, па тврдиш вакви работи.

Сепак тие постојат и СЕ тајни, реков некои немаат ни име и те како влијаат на животот на Земјата.
Може слободно да се тврди дека не постојат, дека се замислени и нивното знаење нема врска - но тоа е субјективно размислување на еден поединец, од некакви си негови побуди за тоа. Ти сметаат луѓе кои се иницирани и кои припаѓаат на тајни езотериски Редови? Ти смета хиерархија? Ти смета тоа што немаш храброст или пак немаш потреба од иницијација?
Не треба да ти смета (shake)

П.С. И јас велам дека не постојат илуминатите за кои се зборува тука. :)

Ако СЕ тајни, како тогаш еве да речеме ти знаеш дека постојат? Или ти имаш „Тајнарка“ - книга за сите тајни?

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
Ако СЕ тајни, како тогаш еве да речеме ти знаеш дека постојат? Или ти имаш „Тајнарка“ - книга за сите тајни?

Имам и „Тајнарка“ книга со тајни + познавам луѓе + сум иницијант во таен Ред. Тоа го знаеш мислам, последното. :)
Што ствараш неред? :)

„Неподготвени луѓе предизвикуваат неред во една заедница, и нередот не е компатибилен со Светилиштето. Оттука е невозможно да се профанира Светилиштето, бидејќи приемот не е формален туку реален.
Световната интелигенција залудно го бара ова Светилиште; неплодни ќе бидат исто така и напорите на злобата да продре во овие големи мистерии; сè е неразбирливо за оној што не е зрел; тој не може да види ништо, не сфаќа ништо во внатрешноста.Оној што е погоден се врзува со синџир, често пати можеби онаму каде е најмалку веројатно, и тоа во миг за кој и самиот тој не знае ништо.Да се стане погоден треба да биде единствениот напор за оној што бара мудрост.

П.С. И пак ќе речам - илуминатите од Баварија се надворешен Ред кој се објави во тие времиња во Европа. Не се до толку битни и толку моќни. Баталете фантастиката, нема да ви даде реалност. Бладањето од првите страници за Илуминатите, како и по други форуми е без веза. Без в-е-з-а. Ете така да си знаете.