Зошто ја сакаме Македонија?

Believe

Активен Член
30 јануари 2013
108
141
43
Секој ден слушаме Македонија ова Македонија она, сега е на ред да ја тргнеме политиката настрана и да пише секој зошто си ја сака својата земја. :D

Еве јас да започнам :zelen

25-25-prichini-zoshto-ja-sakame-makedonija-www-kafepauza-mk_-jpg.57299

:p
Старо купујем или сега ќе го викнам циго да те земе ( како помал ми викаа кога бев немирен )
И утрото кога ќе те разбуди старо купујем :p

4-20-prichini-zoshto-ja-sakame-makedonija-www-kafepauza-mk_-jpg.57298

Ајвачето мое кое не можам да си ја замислам есента и зимата без ова преубаво нешто :)

8-20-prichini-zoshto-ja-sakame-makedonija-www-kafepauza-mk_-jpg.57300

Ех Македонија мојата земја преубава со планини каде што можеш да си одмориш душичката
каде што ќе најдеш душевен мир но исто земја преубава за велосипедизам :trca

22-20-prichini-zoshto-ja-sakame-makedonija-www-kafepauza-mk_-jpg.57301

Ручекот не е ручек ако не се напиеш едно преубаво Македонско вино :p

14-20-prichini-zoshto-ja-sakame-makedonija-www-kafepauza-jpg.57302

Ех домашна чашка ракија за многу здравици :D
20-20-prichini-zoshto-ja-sakame-makedonija-www-kafepauza-mk_-jpg.57303

Денот кога ми почнува со Македонски народни приказни :zelen

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
М, на ова би требало да пишам зошто ја САКАТЕ Македонија, бидејќи јас искрено и не ја сакам многу. Срамота, сопствената мајка да не си ја сакаш, ама ете, така сум живеел годиниве така ќе продолжам да живеам.
Само да не се разбериме погрешно - мојата љубов кон територијава е огромна. Ги сакам сите предели кој ги има во Македонија, но народот... е тука сме трули до болка. Овој народ е најсебичниот, најдволичниот, најмизерниот што постои на планетава. Наместо да се почитуваме ние ќе си ги продадеме душите само да му наштетиме на оној кој успева повеќе во животот. Мизерно, многу многу мизерно...
А зошто ја сакам територијава?
Затоа што: го имаме Охрид, прекрасниот град, прекрасното езеро, прекрасните места... - кои се повеќе се уништуваат и кои не се многу посетувани затоа што е поевтино да отидеш во Црна Гора, и да се сместиш во хотел со 5 ѕвездички, отколку да отидеш во Охрид.
- дарено од Бога, неубаво искористено од нас.
Ја сакам затоа што го имаме Берово, какви места има... Сакаш рехабилитација? Еден викенд во Берово и забораваш на се’. Ама и таму е истата ситуација како Охрид, скапо е како да сум отишол на Алпите...
И се така со ред.