Зошто бившите (не) се враќаат?

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
Сале, шефе....жити ја, остај(те) го погорниов муабет...или затворете ја темава...море форумов. Мисијата е завршена. Ок позз. :D

Он: Јок. Ни будала, ни мртва. Кога давам шанси - давам, можеби и премногу, ама ако е доволно морска ѕвезда да не ги искористи, тогаш се запрашувам што ли сум правела сето ова време, си го прчам задников у стил „кај и да се свртам, газот ми е позади“, и си продолжувам понатака. Пукнало ли, крпи колку сакаш, ќе си протекува. Посебно пак ако е за обична, банална работа, тука се гледа сиот мозок и спремност за потешки проблеми.
Замисли сте иделе као клинци, сте раскинале оти ти си дигнала нос ради неговата константна дружба со Маца од II-2, се среќавате после неколку години, како изградени карактери, се дружите, сфаќате дека имате заеднички интереси, убаво ви е....не мислиш дека можеби, само можеби би се родило нешто пак? Овојпат на вистински начин?

Јас додуша и само некоја таква ситуација би сварила, и еве викам дека можеби би почнала одново...
Се друго - пиши нема шанса и подај печатот :D

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
True_Blood, за оние поозбилните (барем такви што ги мислиме), со веќе изградени (колку-толку) личности и зборам. Онака, идеш некое време, цутат кокичиња и летаат пепељуги...кога - оп, мачоров ти се измочка на најубавиот цвет и истиот свене. А, неќеш, ново семе ќе си барам. :D
За детските си во право, било што било, т.е. кога ќе ми текне јас каков цреп бев на времето, искрено и се сомневам дека некој момак од тоа време и едно „Здраво“ би ми рекол. :frantic

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena and True_Blood

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
True_Blood, за оние поозбилните (барем такви што ги мислиме), со веќе изградени (колку-толку) личности и зборам. Онака, идеш некое време, цутат кокичиња и летаат пепељуги...кога - оп, мачоров ти се измочка на најубавиот цвет и истиот свене. А, неќеш, ново семе ќе си барам. :D
За детските си во право, било што било, т.е. кога ќе ми текне јас каков цреп бев на времето, искрено и се сомневам дека некој момак од тоа време и едно „Здраво“ би ми рекол. :frantic
Кое чувство на слаба вредност е ова...
Баш може таква си оставила добар впечаток кај некого.

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
Кое чувство на слаба вредност е ова...
Баш може таква си оставила добар впечаток кај некого.
Ти па се здраво за готово сфаќаш :)
Не е тоа никакво чувство на слаба вредност, едноставно растеш, се менуваш, се оформуваш и многу нешта кои тогаш ти изгледале ок и на место, сега ти се смешни, поинаку ги перцепираш...сосема нормален процес.
Убаво си кажа девојчето, со мала хумористична нишка.

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Ти па се здраво за готово сфаќаш :)
Не е тоа никакво чувство на слаба вредност, едноставно растеш, се менуваш, се оформуваш и многу нешта кои тогаш ти изгледале ок и на место, сега ти се смешни, поинаку ги перцепираш...сосема нормален процес.
Убаво си кажа девојчето, со мала хумористична нишка.
Јас само реагирав на тоа цреп :) Мислев дека и него го имам болдирано.
Нормално е дека сме биле попрости.
Ама мразам кога некој така си лепи етикети за сам себе и реагирам :)
И да престанам со оф топик:
На дуплата тема се имам изјаснето чим еднаш не успеало нема да успее уште еднаш. Не сакам да си нанесувам иста болка 20 пати.

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina

The High Commander

Староседелец
2 мај 2012
206
131
1,043
123
Не би можел да кажам дефинитвно не. Што знаеш, ќе поминат неколку години, можеби ќе се смениме и двајцата на подобро и причините зошто не ни одело првиот пат ќе бидат надминати.
Никогаш не се знае.

• Ми се допаѓа
Реакции: Vladus

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Не бих.
Др.Бекер шефот ми( често го спомнувам)
за време на ОП'с
знаеше да филозофира и да кажува "паметни".
Една од тие паметни беше:

"Други мајки имаат исто убави синови.
Девојки мои,
не губете време на минато-свршено".

Во право си е човекот.

monika88

Истакнат Член
1 април 2013
453
645
193
36
Неготино
само ти се лажеш или сите околу тебе ги лажеш
не може ,не е можно повторно да успее една иста врска,посебно некад што се десила
дај боже да успееш,мислам дека нашите мислења нема многу да ти сменат ако веќе имаш решено
една иста чаша неколку пати потчукната и скршена повторно не се лепи-запомни го ова

BlackTulip

Староседелец
15 март 2013
628
790
1,103
"една иста чаша неколку пати потчукната и скршена повторно не се лепи-запомни го ова[/quote]

Баш така
Јака им душа на сите оние што можеле некогаш да преминат преку препреки во врската и да гледаат само во иднината
Јас не би можела иако сакам да речам дека сепак зависи од ситуација , ако е банална работа што се десила дур сме биле основно , средно :wavespin нп
ама да е покомплицирано бегам , доволно го комплицираме животот не ми фали занимација + :D

• Ми се допаѓа
Реакции: monika88

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Да, со него дефинитивно да.
Мислам дека секогаш постојат ситуации преку кои може, треба и вреди да се помине за да се биде со некоја личност.
Од друга страна пак, има ситуации преку кои, како што велат, ни мртва не би поминала за да бидам со некој : )

• Ми се допаѓа
Реакции: Vladus and parvati