Заљубени во другар/другарка што понатаму?

LadyInPink

Истакнат Член
14 февруари 2012
1,236
1,749
113
Малку таму, малку овде...
Да, има другарска љубов. Но, таа е најчесто меѓу момче и девојче кои се знаат од малечки, кои заедно пораснале.
Подоцна, другарската често преминува во малку поинаква љубов.

• Ми се допаѓа
Реакции: Ludaca, parvati and marjan

marjan

Истакнат Член
13 февруари 2012
489
657
93
Bitol, Bitola, Macedonia
Да, има другарска љубов. Но, таа е најчесто меѓу момче и девојче кои се знаат од малечки, кои заедно пораснале.
така е јас имам другарка од многу мали се друзиме и навистина си ја сакам :) не дека немало да речам критични моменти но сепак ако малку подлабоко подразмислиме не вреди за еден момент на слабост или некоја др.причина да се расипе толкаво другарство ;)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Јас мојата најдобра другарка ја запознав кога бев втора средно. Излегувавме во ист локал пошто металци* во Неготино нема многу и се збиравме во еден локал кој сега не постои. Оттогаш бевме нон-стоп заедно. Сеа малку се оддалечивме физички пошто јас сум на факултет у Скопје, ама кога си идам обавезно се гледаме и уште сме така блиски сродни души.

*металци - во Неготино тој збор се употребува за човек кој не слуша турбо-фолк и не оди на певаљки у кафани. Обично ги сметаат за наркомани и клошари затоа што летно време се збираат и седат у парк.

Manesko

Нов член
20 март 2012
2
0
1
36
Постои, но не се сите исти и не гледаат со исти очи. Според мене само оној другар кој вистински е со вас за другарување и ништо повеќе може да ја оправда оваа дилема ко што напомена и Шмекси