Законот на привлекување | Црнобело Форум

Законот на привлекување

pozdrav eden topol

Истакнат Член
10 ноември 2017
606
345
63
[QUOTE="Radoznala1, post: 365300, member: 773 секој од нас доаѓа на овој свет по избор и да изврши некаква мисија дури и тие деца. Сите ние имаме многу животи а во еден од нив се наоѓаме тука и извршуваме функција ,во следниот живот тие деца ќе бидат нешто друго ... [/QUOTE]

Ако размислувам како тебе, која е тогаш смислата на сето тоа што го кажа, зошто во овој живот сега, на пр. јас ќе бидам добрата вила, во наредниот живот ќе бидам опасен терорист, па потоа во некој нареден живот да бидам аутистична, хендикепирана, педофилка, сериски убиец итн..ова се чисти глупости.
Што се однесува до филозофијата и колку јас длабоко сум навлегла во мојот живот, сигурна сум дека имам прочитано повеќе од тебе, обично на млади години се филозофира и се читаат такви книги, се применува автосугестија, се медитира и др.(што не е лошо да се знае)..НО, стриктно за овој закон на привлекување за кој ти велиш дека ти помогнал, не е така едноставно.
Секој човек треба да биде реален. самокритичен, да верува, да има самодоверба, да си ги знае границите на своите можности и што може да очекува од себе..е сето ова кога ке го знае за себе, тогаш може и да почне да применува техники на автосугестии и да се обидува да биде секогаш позитивен..инаку лесно ЌЕ ПАДНЕ ВО ОЧАЈ.
Законот на привлекување можеби треба да се подели на финансиско привлекување, закон за привлекување на здравје... или ти мислиш дека со твоето учење можеш се да привлечеш.....
Еден немил настан, дали на работа ќе ти намалат плата или ќе ти дадат отказ, некој твој близок ќе го удри кола, комшијата ќе те поплави, извршители на врата ќе ти тропат, некој ќе те истепа или ограби....Што од овие негативности ти си привлекла??
Сите работи што ги правиме, ги правиме поради себе, за да си најдеме утеха, да се смириме малку и да продолжиме понатака во животот, значи само поради нас лично...
незнам колку ме разбра, но животното искуство е најголем учител а не книгите..и се разбира најважното нешто е од каква градба си створена.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: incule

Radoznala1

Полноправен Член
12 ноември 2017
64
28
18
24
[QUOTE="Radoznala1, post: 365300, member: 773 секој од нас доаѓа на овој свет по избор и да изврши некаква мисија дури и тие деца. Сите ние имаме многу животи а во еден од нив се наоѓаме тука и извршуваме функција ,во следниот живот тие деца ќе бидат нешто друго ...

Ако размислувам како тебе, која е тогаш смислата на сето тоа што го кажа, зошто во овој живот сега, на пр. јас ќе бидам добрата вила, во наредниот живот ќе бидам опасен терорист, па потоа во некој нареден живот да бидам аутистична, хендикепирана, педофилка, сериски убиец итн..ова се чисти глупости.
Што се однесува до филозофијата и колку јас длабоко сум навлегла во мојот живот, сигурна сум дека имам прочитано повеќе од тебе, обично на млади години се филозофира и се читаат такви книги, се применува автосугестија, се медитира и др.(што не е лошо да се знае)..НО, стриктно за овој закон на привлекување за кој ти велиш дека ти помогнал, не е така едноставно.
Секој човек треба да биде реален. самокритичен, да верува, да има самодоверба, да си ги знае границите на своите можности и што може да очекува од себе..е сето ова кога ке го знае за себе, тогаш може и да почне да применува техники на автосугестии и да се обидува да биде секогаш позитивен..инаку лесно ЌЕ ПАДНЕ ВО ОЧАЈ.
Законот на привлекување можеби треба да се подели на финансиско привлекување, закон за привлекување на здравје... или ти мислиш дека со твоето учење можеш се да привлечеш.....
Еден немил настан, дали на работа ќе ти намалат плата или ќе ти дадат отказ, некој твој близок ќе го удри кола, комшијата ќе те поплави, извршители на врата ќе ти тропат, некој ќе те истепа или ограби....Што од овие негативности ти си привлекла??
Сите работи што ги правиме, ги правиме поради себе, за да си најдеме утеха, да се смириме малку и да продолжиме понатака во животот, значи само поради нас лично...
незнам колку ме разбра, но животното искуство е најголем учител а не книгите..и се разбира најважното нешто е од каква градба си створена.[/QUOTE]
Изгледа не ме свати доволно добро но ќе се обидам уште еднаш да појаснам на мој начин и како ја разбирам. Не барам никој слепо да верува во ова само да проба и да заклучи самиот .Логиката не зборува секогаш точно.Не за џабе имаме свест подсвсест и надсвест ,не за џабе имаме тело ум и душа . Тие што ги напишале тие книги ги напишале до долго животно искуство и има милиони задоволни луѓе кои им се промениле животите благодарение на тие книги а не од црковните религиски книги кои се направени за да можат да го манупулираат светот и они да се богатат. Се што се случува сакајќи или несакајќи сме го привлекле со помош на моќните мисли и емоции кои ги емитуваме а тие имаат сила но верувањето има најголема и е најбитно. Во што веруваш тоа ќе гледаш и доживуваш. Се што размислуваш подсвесно привлекуваш .Без разлика дали веруваш во ова или не .тоа е универзален закон создаден кога е и создаден светот.Сите религии проповедаат за тоа и затоа нагласив мора да се чита за да се откријат тие тајни .Не лажат од сите страни ,лаги има во црквата , судот ,училиштата, болниците.Но никоја власт не сака кога народот е свесен зошто тогаш неможат да манипулираат со нас . Нашиот карактер е наша судбина ,ние сме наградени со снага ,вера ,издржливост и тие сите препреки ги минеме со сопствениот карактер. Точно и убаво кажа дека мораме сами да се бориме и да истраеме но не си сватила дека тие контрасти всушност се поттик за да се развие карактерот и да не направи константни креатори секој ден секој миг секоја година зошто наша задача е да се развиваме и шириме.Без овие универзални закони неможеш да напредуваш а тоа не е твојата мисија на земјата. Ние сме поврзани со свемирот нонстоп и твојот универзум (живот) е изграден досега благодарение на твоите емоции и верувања.Погледни во својот живот и размисли дали свесно или несвесно си креирала нешто знаејќи или незнаејќи дека го правиш тоа . Ако не ти се допаѓа смени мисли и емоции и подсвеста нека праќа само убави сигнали како веќе нештото го имаш и тоа ќе ти се врати со слики и реалности во животот.Ти кажав пробај па демантирај ме инаку немаш право .а за тоа мерење кој колку гниги има прочитано ти е покажување на сила и многу да не речам плитко секој учи на свој начин а најдобро школо за успех ќе доживееш ако животот го земеш во свои раце и да бидеш лавица а не црв да оставиш околината и реални сегашни манифестации да ти го ограничуваат умот животот.
 

Radoznala1

Полноправен Член
12 ноември 2017
64
28
18
24
Браво за тоа што си свесна дека одговорноста е во твои раце и дека прво треба да се изградиш како особа и потоа да применуваш секакви алатки за усовршување. Ова ќе ти ги отвори очите без разлика колку си стара и какво искуство имаш досега .http://www.vita-vasic.com/images/bogacenje_pomocu_biblije.pdf
 

khz777

Староседелец
20 септември 2014
105
69
1,028
27
Argentina, Buenos Aires
  • Ми се допаѓа
Реакции: Ѕвездичка