Етикетите и сексуалната активност

Lily

Староседелец
15 февруари 2012
143
123
1,043
Скопје
Првото и не е баш точно.Дечко што се фали дека поминал 30 женски, таа бројка помножија со нула (0).Таквите се срам за машкиот род.Кога ќе кажам машки род, мислам на машки кои се џентлмени, кои имаат убаво однесување кон дама и кои го ценат понежниот пол.
Секогаш го спомнувам балканскиот менталитет, во врска со девојките кои се сексуално активни.Пред се’ најдобрата другарка ќе ја издаде дека вечерта во Колосеум, запознала дечко и завршила со него во кревет.
Поим к***а за мене претставува девојка, која заради материјални причини (кола,пари) ти се нуди да имаш сексуален однос со нејзе.Таквите нажалост ги има многу и можеш да ги најдеш во секоја дискотека, се што ти треба се пари и добра кола нова или пак може и постара ама битна е марката :D
За девојче што сака да биде сексуално активно не можам нити пак имам причина да мислам дека е к***а, затоа што ова би требало да е слободна држава и секој има право на свое мислење и на свои одлуки.
Друга глупа работа кај поголемиот дел од машкиот род е тоа што не сакаат да имаат врска со девојка која знаат дека имала големо досие.Веднаш ја класифицираат како к***а,што е многу погрешно.
Пред се, мене не ме интересира дали таа со која што сум во врска, претходно дали имала врска, дали е „скината“, дали спиела со тројца во една вечер и слично.

Како што машкото има бујни фантазии и сака да спие со 3 девојки одеднаш, можеби иста таква фантазија има и девојката.Само што сме во Македонија :)
Извини вака ама морам да кажам нешто. Ова болдираново ти го имаш кажано во друга тема дека не сакаш да имаш врска со девојка што има големо досие, ама баш со овие зборови. А тука викаш дека е глупа работа ваквото размислување;)
Малце си контрадикторен, ама нема везе, ја да си кажам;)

• Ми се допаѓа
Реакции: She and Baronessa

maculka

Полноправен Член
24 февруари 2012
60
89
18
дека машките ако се сексуално активни се фраери а девојките се курви е некое си непишано правило што мислам дека така и ке си остане,а мислам дека на машките и не им е толку битно и не се замараат толку за тоа девојката какво досие си има колку што ние женските една за друга го збориме и мислиме

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
к***а е несоодветен збор, ако ништо друго им се вреѓа професијата на некои што вадат леб од таа дејност :giggle

Туку...
Што да очекуваш од некој што преку ден тутун ниже, а навечер уште со црно под ноктите и со кал на ѓонот ќе се курдиса у некоја локална биртија и ќе продава демагогии. Најчесто персоните кои се сматраат за кадарни да изиграваат столни ламби и да знаат за оргазмите на секоја девојка од маало се двоножни ропаци кои освен кршење чаши од ѕид на Аца Лукас нешто позначајно у животот не направиле.

Така да, во такви кругови на мажјаци израснати со жолта , зелка салата и серии со Брус Ли не се ни движам...

Мене ми е многу смешно само што она е к***а зашто спиела со тројца, а он е мангуп оти не може да си го чува во панталони и му се дига на све што има солидно обликувани дојки и задник...ма дај :rofl

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy and Реми

iskra

Староседелец
21 октомври 2011
204
301
1,063
http://www.crnobelo.com/zabava/humor/10819-razlika-pomegju-masko-i-zensko-prijatelstvo
Разлика помеѓу машко и женско пријателство!
razlika-pomegju-masko-i-zensko-prijatelstvo-povekje.jpg
Една ноќ жената не се вратила дома, а кога мажот ја запрашал каде спиела, таа му одговорила дека спиела кај една пријателка. Што направил тој?

Пријателство помеѓу жени
Една ноќ жената не се вратила дома, а кога мажот ја запрашал каде спиела, таа му одговорила дека спиела кај една пријателка.
Мажот се јавил кај десет нејзини најдобри пријателки, но ниту една тоа не го потврдила...
Машко пријатeлство
Една ноќ мажот не се вратил дома, а кога жената го запрашала каде спиел, тој и одговорил дека спиел кај еден пријател.
Жената се јавила кај десет негови најдобри пријатели, осум од нив потврдиле дека спиел кај нив, а двајца тврделе дека е сè уште кај нив.

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
Ајде сеа изјаснете се зошто:
1. Машкото е сексуално активно е фраер
2. Девојката е сексуално активна е к***а
(се извинувам за директноста)
Што мислите каде е корентот на сето ова?
- Според мене коренот и причината за ова е застанатиот балкански менталитет!
зато шо трудот е „различен“ па различно се „вреднува“ :D
кога машкото сака прво треба да праша - Може?
а кога женското сака доволно е само да каже - Повели.
ете, затоа :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina and Aaliyah

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Добро велиш , има и некои чесни сестри... во денешно време 90% од средношколките како пикадо се издупени, итоа не само што сум сигурен во тој факт туку и ми имаат потврдено...шо ми вика една блиска докторка, како бре овие деца ќе раѓаат кога по 3-4 пати годишно ми идат на чистење а уште се средно школо.
1 година е премногу дури и за времето во ренесансата кога жените пичето го сметале за нешто свето.
Кој ти потврдил дека 90% од средношколките биле како пикадо?
Истата сестра која седнала да раскажува работи кои треба да ги знае само таа и пациентот?

Нема смисла да се етикетира и осудува на основ на ништо.
Колку и да си идел ти по дискотеки не верувам дека си го видел самиот сексуален чин.
Ок, ако си ги видел 90% од средношколките како често менуваат партнери, да си присуствувал за време секс, тогаш верувам!

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Кој ти потврдил дека 90% од средношколките биле како пикадо?
Истата сестра која седнала да раскажува работи кои треба да ги знае само таа и пациентот?

Нема смисла да се етикетира и осудува на основ на ништо.
Колку и да си идел ти по дискотеки не верувам дека си го видел самиот сексуален чин.
Ок, ако си ги видел 90% од средношколките како често менуваат партнери, да си присуствувал за време секс, тогаш верувам!

Ајде кога не бива реално да ви објаснам да ја сфатите денешницава, еве виртуелно.
Разгледај низ форумите во теми со анкети...пример "на колку години ја изгубивте невиноста" или "какви кондоми користите"- карикирам, но станува збор за темите во секс, па разгледај малку и наврати се да дискутираме. Зборувам каде сите анонимно можат да одговорат, и неверувам некој да би лажел во анкета кога е анонимна.
Кој осудува..каде? Јас ги нареков либерте, што е позитивно а не судење...ги преформулира одговорите(facepalm)

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Ајде кога не бива реално да ви објаснам да ја сфатите денешницава, еве виртуелно.
Разгледај низ форумите во теми со анкети...пример "на колку години ја изгубивте невиноста" или "какви кондоми користите"- карикирам, но станува збор за темите во секс, па разгледај малку и наврати се да дискутираме. Зборувам каде сите анонимно можат да одговорат, и неверувам некој да би лажел во анкета кога е анонимна.
Кој осудува..каде? Јас ги нареков либерте, што е позитивно а не судење...ги преформулира одговорите(facepalm)
Не спорам јас дека има и такви, имало секогаш, имало и во тоа време кога за жената половиот орган бил светост ко што кажа ти. Само како стигна до тоа дека 90% се такви?
Поради две три еве и десет генерализираш на сите?

Си бил ли ти со сите тие 90% да знаеш?
Или можеби поради тоа што не си бил, си вадиш од ракав цифри и лепиш етикети?
Само си правиме муабет де...

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Не спорам јас дека има и такви, имало секогаш, имало и во тоа време кога за жената половиот орган бил светост ко што кажа ти. Само како стигна до тоа дека 90% се такви?
Поради две три еве и десет генерализираш на сите?

Си бил ли ти со сите тие 90% да знаеш?
Или можеби поради тоа што не си бил, си вадиш од ракав цифри и лепиш етикети?
Само си правиме муабет де...

Провери ги анонимните анкети

Anakin

Истакнат Член
23 август 2012
869
977
203
Ич не ми се допаѓаат етикети, и не само во овој дел туку во секое поле . Сметам дека се производ на заостанати и ограничени умови на кој за жал му робуваат голем дел од масата. Незнам од кај испадна фраер некој со еден тон жени- пример мене да ми се каже такво нешто единствено шо си велам е се надевам се заштитиле од болести и за жени и за мажи, ниту ме интересира кој колку партнери имал и дали го праи тоа од задовоство или од бизнис. Сите имаме свој избор , и далеку подобро ќе живеевме и ќе се почитувавме доколку секој у својата манџа си глеаше. А ако сме доволно самосвесни да си го прочешламе малку нашето ќе видиме дека горе доле сите имаме ups and downs , и дека никој не е правичен или светец или обратно , луѓе сме и треба да живееме најдобро што знаеме ...е сеа дали знаеме и можеме е друга работа.