Државен натпревар по англиски јазик

Државен натпревар по англиски јазик

• Вкупно гласале
    6

niche123

Истакнат Член
7 март 2013
32
6
108
Слушај вака.Иако имам само 12 години и сум 6-то одделение имам многу големо искуство со натпревари по англиски јазик.Прво што ќе има е разговор со вистински американец.Значи не треба да се плашиш и да бидеш екстремно внимателна.А секако и мора да имаш одлично разбирање од јазикот.А за другите работи можда ќе има а можда ќе нема ама треба да знаеш вокабилар и да ги знаеш времињата.Поздрав можеби ке ти помогнам со тоа. :rofl

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Слушај вака.Иако имам само 12 години и сум 6-то одделение имам многу големо искуство со натпревари по англиски јазик.Прво што ќе има е разговор со вистински американец.Значи не треба да се плашиш и да бидеш екстремно внимателна.А секако и мора да имаш одлично разбирање од јазикот.А за другите работи можда ќе има а можда ќе нема ама треба да знаеш вокабилар и да ги знаеш времињата.Поздрав можеби ке ти помогнам со тоа. :rofl
Не би било лошо да си ги прочиташ прво правилата на форумов. Да имаше цел некоја ова со боите, ајде де. Ах да, заборавив 12 години си.
Патем, се вика вокабУлар. ;)

• Ми се допаѓа
Реакции: niche123 and The Tramp

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Кого лажеш бе? :^) На натпревар англиски се оди во 8 одд и 2 година. Со 12 години може само на кенгур и математика да си одел. (nod)

• Ми се допаѓа
Реакции: Nadalincheto

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Кого лажеш бе? :^) На натпревар англиски се оди во 8 одд и 2 година. Со 12 години може само на кенгур и математика да си одел. (nod)
Всушност и не баш. Јас идев во шесто, седмо и осмо:)

• Ми се допаѓа
Реакции: niche123

i_wanna_fly

Староседелец
25 јули 2012
649
848
1,093
Spelling bee не спаѓа во оваа категорија. ДА, и тоа е натпревар по англиски јазик АМА САМО ЗА СПЕЛУВАЊЕ. На овој натпревар, (барем во осмо кога бев) бараа и граматика и вокабулар и зборување. Така да, сметам дека никако не смеат да се класифицираат во иста категорија.

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp