Државен натпревар по англиски јазик

Државен натпревар по англиски јазик

• Вкупно гласале
    6

Nadalincheto

Нов член
22 март 2013
5
2
3
28
Драги мали и големи читачи, ми треба вашето мислење и искуство! Се подготвувам за државниот натпревар по англиски јазик, меѓутоа не знам на што треба посебно да се обрне внимание и што содржи тестот на натпреварот.. Доколку меѓу вас има такви кои веќе учествувале на натпреварот во изминатите години, би ве замолила да ми помогнете и да ми објаснете како одат работите, што треба да се знае и каков е тестот :) Однапред ви благодарам и ги очекувам вашите коментари! :*

• Ми се допаѓа
Реакции: i_wanna_fly

emzzy

Староседелец
25 февруари 2012
1,376
1,875
1,123
Па сигурна сум дека нема да дадат математички задачи. Се` ќе има, граматика и се` што имате учено..

i_wanna_fly

Староседелец
25 јули 2012
649
848
1,093
И јас ќе одам оваа година на државен, денеска ми кажаа. (facepalm) Во осмо кога бев, имаше граматика многу и тоа повеќе за придавки, именки и такви работи. Исто така обрни внимание на кондиционалите. Претежно ќе има од она што го учиме во училиште, само многу потешко ќе биде. Од искуство кажувам дека прашањата се многу двосмислени. И тоа. Јас од понеделник ќе почнам да се спремам, да видам баш што ќе каже професорката, на што ќе треба да обратам повеќе внимание.

• Ми се допаѓа
Реакции: Nadalincheto

Nadalincheto

Нов член
22 март 2013
5
2
3
28
И јас ќе одам оваа година на државен, денеска ми кажаа. (facepalm) Во осмо кога бев, имаше граматика многу и тоа повеќе за придавки, именки и такви работи. Исто така обрни внимание на кондиционалите. Претежно ќе има од она што го учиме во училиште, само многу потешко ќе биде. Од искуство кажувам дека прашањата се многу двосмислени. И тоа. Јас од понеделник ќе почнам да се спремам, да видам баш што ќе каже професорката, на што ќе треба да обратам повеќе внимание.

aham ako dobiesh konkretni informacii bi te zamolila da me iskontaktirash :)

• Ми се допаѓа
Реакции: i_wanna_fly

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
И уште нешто... ако е натпреварот од Народна техника, би можел конкретно да ти дознам што точно ќе имаш на натпреварот.

i_wanna_fly

Староседелец
25 јули 2012
649
848
1,093
Офтопик: годинава знам дека народна техника кај нас ќе се одржува. Имам информации и за таа тема.

Он: Би требало да има пратено некој вид на допис или известување до средните и основните училишта во врска со натпреварот со поконкретни информации. На страницата на ЕЛТАМ сега засега нема никакви информации.

Nadalincheto

Нов член
22 март 2013
5
2
3
28
Немаш ли од натпреварот упатство.. Што ќе има, тестови, есеи... Така ќе знаеш подетално на што да се задржиш.

професорката ми каза дека денеска стигнало писмото и во него писувало дека кје се одрзува во скопје и дека услов било натпреварувацот да не престојувал повеке од 1 месец во држава каде што се зборува англиски јазик ( тоа е во ред), и ми реце дека во понеделник кје ми го покаже писмото, засхто тоа ми го кажа на минување во ходник, а и таа самата не знае како да ме упати и подготви и најголем дел од везбите јас сама си ги барам, таа ми даде само 10 страници од некоја книга сто и била за полагање.. така да воопсто и не е ангажирана околу сето тоа и јас сама морам да се подготвувам.. ќе прашам дали натпреварот е во народна техника и ќе ве побарам :)

malata..

Истакнат Член
16 февруари 2013
38
42
318
граматика, сите можни времиња, кондиционали, вокабулар, модални зборови.... се има .... и лесен е ако имаш добро познавање од јазикот :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Arkantos and Nadalincheto