До мене е, или до него?

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,520
1,183
Big Sur
Ама вие ко ни самите да не знаете зошто се с'скате еден со друг. Ваљда е оној период на монотонија кај што е потребна било каква турбуленција за да не се умре од досада.
Еднаш викаш бивша му е, па само секс било, па можно ли било да му се враќале чувства кон неа... :eek
Ако било само чук-чук-чао и „не ја ни бакнал, се случило случајно“...како и да е тоа случајно...(види спојлер долу), тогаш нема што да се замарате ни ти, ни тој (ако ништо не му значи)...бивша да е, веќе е друго. Али не одиме натаму...
Не знам што конкретно совет сакаш...дечко ти е, како да го вратиш? Едноставно, ако и на двајцата ви е битно да спасите врска, фокусирајте се на ваша среќа, направете нешто ново и интересно, посветете си време, занемарете ја неа...а ако веќе и нему му мрда опашот по нејзините провокации, тогаш мисли му за поозбилен муабет.
Освен ако не се сомневаш дека се почесто во контакт или па потајно да се гледаат, а не на 3-4 месеца сите заедно, стварно немаш основа. Кучињата нека лаат, караванот нека врви...некои едноставно билдаат его друг кога се нервира поради нив, не мора ништо да ѝ значи тој.
А, ако доволно си ја тргнала гордоста да бараш совет од тотални странци, зошто па нему да не му кажеш дека не сакаш да го изгубиш? Така само ќе решите, пошто за жал, овде немаме магична формула.
Иако, искрено, мислам дека ти се само моментални бубачки (да повториме, ако е ко што викаш, и немаш солидна основа освен провокациите од нејзина страна).
mtv_03.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: Mnogo Bitno

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Добρо па штом имало било κаκву односи значи сепаκ е бивша нели...
Нз κолκу се ρазбρавме .. се дρужат од деца, во лудите год ја тρеснал еднаш и тоа е тоа.. до сега и κога κе дојдела немало ништо сомнително ама сега κаκобκρвта да и вρие κога е близу до него.. дечκо и е малце онаκа.. не се замаρа ама ја не сум κо него. Не можам да седам и да тρпам. Типκава κаκо што пишав погоρе ρече деκа κе дојделе паκ теκ дρ недела .. чеκам да дојде па да видиме.. а со него мн ми е добρо ете ρазговаρсвме. Не се баш се ама ја чеκам да дојде да ја видам паκ па знам κаκо да ρеагиρам. Снимам ја шо и κаκо се одвиваат ρаботите и со него и со неа.. тρпение спасение..
А тоа дали овде сум побаρала помош или од дρугаρκа.. единствено подобρо е овде што имаш ρазлични совети од ρазлични κаρаκтеρи :) :)

Loner

Активен Член
13 март 2016
340
86
28
Skopje
Zdravo.. Nova sum na forumov a pratam sto se komentira so godini.. :) Odluciv da napram prof posto mi treba pomos i sovet..
Vo vrska sum 4 god.. Od najdobri drugari stanavme partneri. Na pocetokot se bese sovrseno ova e kaj sekoj ne samo kaj mene. Do pred nekoj mesec se bese taka ubavo i podnoslivo ke imase nekoja kavga ali nisto strasno.. A SEGA?! Bukvalno ne mozeme da se podneseme. Za se nekoja sitnica se raspravame se karame.. Odbivni sme. Duri i mislam deka se e navika ama stom pomislam deka ako stavam kraj nema vekje ni da me gusne me fakja panika. Se gubam. Sepak mislam deka e ljubov vo prasanje ali ne e toa toa..
Vo drustvo ni e bifsa negova (taa misli deka ne znam deka mu e bifsa ;) ) i stalno provocira so nekoj muabeti a ovoj i vozvrakja.. Ova se slucuva posledniov mesec. Msm ne mrazam nego mi e odbivna (logicno) ko paun mi se due koa go prasuva nesto. Mozno e da ima cuvstva kon nea pak? sepak ne bila toa vrska. Ne ja ni baknal imale samo sex.. Se plasam, nekjam da go izgubam iako si vikam ne vredi ne e toj so go zasakav.. Se smenil dolgo vreme ne me gleda ko porano i jas isto ne go osekjam ko porano ali... Nekjam kraj! samo sakam sovet da se potrudam da go vratam nazad.. Mozda i vekje se otkazal od ovaj inaet i gordosta moja.. Nekjam radi toa dr da zasaka.. (inace ko i po obicaj sakam se da e po moe. ne mi zameruva samo toj duri i cela moja familija go primeti toa sto mu go pravam):place:place

Ја мислам нели прво било совршено све и одеднаш сте почнале за секоја ситница да се карате мислам дека те варал и затоа со тебе се однесува така и така одеднаш се сменил, а друг начин не знамм .. :|

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Ја мислам нели прво било совршено све и одеднаш сте почнале за секоја ситница да се карате мислам дека те варал и затоа со тебе се однесува така и така одеднаш се сменил, а друг начин не знамм .. :|

Е тогаш ќе имам вистинска причина за крај..
А го тестирав пред една недела . имаше така да го насамарам веќе очи да не му видам..
пишав порака од бр што никогаш не би го дознал, побарав средба од име на некоја што "го сака" и реков ако не ми каже ме вара ако ми каже нема ништо..
ќе му одев на лице место маме ќе му е...
не потера ни саат сѐ ми кажа . не ме бара сеа ситници не мачат..

• Ми се допаѓа
Реакции: Loner

Loner

Активен Член
13 март 2016
340
86
28
Skopje
Е тогаш ќе имам вистинска причина за крај..
А го тестирав пред една недела . имаше така да го насамарам веќе очи да не му видам..
пишав порака од бр што никогаш не би го дознал, побарав средба од име на некоја што "го сака" и реков ако не ми каже ме вара ако ми каже нема ништо..
ќе му одев на лице место маме ќе му е...
не потера ни саат сѐ ми кажа . не ме бара сеа ситници не мачат..

епа дека и мене ми се има десено тоа чуството е гнасно али тоа е не му ја мисли само хх..

Loner

Активен Член
13 март 2016
340
86
28
Skopje
wou.. шит...
искрено неќам да ми се деси тоа.. не го заслужувам!
ехее колку време сум ја усреќувам и сум правел свее буквално све ќе ги поминам моите граници за да ја задоволам и ми вратила незнам не се опишува тоа осамено чуство толку лузни толку потрошено време енергија за шо ? без причина да се откаже од све и со други да си продолжи океј е коа ќе помислам дека завршило тоа али сеќавањата лузните еве тука се .. :/

Loner

Активен Член
13 март 2016
340
86
28
Skopje
лелеејј.. почнува да ме фаќа страв.
охх :ladno(:|:place
ете знаеш и можеш да очекуваш и да бидеш по прептазлива зашо ја сум наебал некам сеа да бидам депре или негативен било шо било минато сеа иднината ја глеам да бидам успешен останатото само ке си дое ..:)

• Ми се допаѓа
Реакции: ●Untouchable°

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
ете знаеш и можеш да очекуваш и да бидеш по прептазлива зашо ја сум наебал некам сеа да бидам депре или негативен било шо било минато сеа иднината ја глеам да бидам успешен останатото само ке си дое ..:)

Браво за храброста братче .. Не дека ќе бидам неуспешна без него или ќе пропаднам.. еве цела недела сме оддалечени а јас нижам успеси насекаде..
Можам и без него, ама подобро ми е со него иако има проблеми...

• Ми се допаѓа
Реакции: Loner