Дозволи и забрани во врската

Sesil

Староседелец
20 февруари 2012
300
230
1,043
Во 21ви век дечко/маж да ми кажува што смеам што не ??? - одма го бришам од моја листа на живи. Никој не е во сопственост на никога па да му кажува што да праи. Ниту заповедам ниту ми заповеда некој.

Avona Vi

Истакнат Член
15 февруари 2012
493
631
93
Најлошата работа е да го прашаш за дозвола дали ќе може или не да направиш нешто..Ногуу лошо е да дозволиш да ти забранува некој..
исто и ти не треба да му забрануваш, затоа шо ако ти забрануваш и тој ќе забранува и после ќе има оллеле мајко :D:D:D

Aaliyah

Староседелец
13 февруари 2012
888
1,091
1,093
Скопје
Не ми е ни мајка ни татко за да ми забрани:sreken Нити па ја на него.
Сте прашале дали ве пуштаат на форум да седите или не кажувате ? :rofl
А за форумов му немам кажано :rofl Па немора се да знае што правам:playfull

emzzy

Староседелец
25 февруари 2012
1,376
1,875
1,123
Нормално е да му/и` се кажува се`, само да не се претера (ако ти е дечко/женска). „еј сега јадев.“ , „ало еј бев во wc“ , „седам на форум.“........ Таа врска значи е без доверба цело време ако бара едниот партнер да се слушате за да знае што правите..може малце и избегав од темата, ама не мора се` да му се кажува, да се навлегува во секој збор...
А за забранување, кој/а е па тој/аа да забранува?!

Lepaa

Истакнат Член
2 декември 2012
985
1,704
393
Никогаш не сум бранела,а ми бранеле.Ама после тоа следи-раскинување.Не сум јас ничија сопственост,па за да ми кажува.Јас дома моите не ги слушам а не пак некој сосем трет од улица.

Jeremija Krstic

Полноправен Член
8 септември 2012
41
22
8
32
Дома :)
Мислам дека не треба се да знае еден за друг... мали ситници... не нешто многу...
А дозволи и забрани... ако нема осет околу некои работи... мора... за да биде добро и за двајцата :) како и да е.... ако таа забрана биде за добро на двајцата... зошто да не... :)