Дискриминација на работно место

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,231
17,758
1,673
На сигурно
Е да бидеме де реални денес иёмислија и направија толку мн машини што во секоја смислат му се олеснети таквите работи на човекот е сега тука има и друг проблем во областа на градежништвото, доколку газдата им даде соодветна опрема без притоа штедејки ги своите пари на сметка на здравјето на работниците и да им обезбеди соодветни услусови за работа како што наложуваат сите закони јас не гледам причина зш жената доколку има желба затоа да не работи .
Во ред,ете и кога ке ни биде финансиски подобра државата,ке се подобрат и овие газди со механизација,моментално реално неможеме да очекуваме таква механизираност.
А и да постои јас не би се пријавила да ја работам таа работа,би го пратила мажот ми :biggrin
А ако чекаме се на механизираност,тогаш ке имаме дискриминација помегу лугето и машините.
 
  • Like
Реакции: alba and slb_bobo

alba

Староседелец
15 март 2012
1,426
2,014
1,123
Во ред,ете и кога ке ни биде финансиски подобра државата,ке се подобрат и овие газди со механизација,моментално реално неможеме да очекуваме таква механизираност.
А и да постои јас не би се пријавила да ја работам таа работа,би го пратила мажот ми :biggrin
А ако чекаме се на механизираност,тогаш ке имаме дискриминација помегу лигето и машините.
ова Би го пратила - ми се допаѓа:zelen
 

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,130
1,066
113
Скопје
www.statik-group.com
Е да бидеме де реални денес иёмислија и направија толку мн машини што во секоја смислат му се олеснети таквите работи на човекот е сега тука има и друг проблем во областа на градежништвото, доколку газдата им даде соодветна опрема без притоа штедејки ги своите пари на сметка на здравјето на работниците и да им обезбеди соодветни услусови за работа како што наложуваат сите закони јас не гледам причина зш жената доколку има желба затоа да не работи .
Има нова машина сега мислам да ја купам.
Таа сама мисли која позиција како треба да се направи.Исто така таблите сами се штрафат, штрафчињата сами се местат на машина.
Таблите сами се носат на местото каде што треба да се прави плафон/преграден ѕид/опшивки/итн итн.

Ама цела работа е што работниците ми се многу мрзливи па ги мрзи да штракнат едно копче.
А иначе ќе ја купев.
 

alba

Староседелец
15 март 2012
1,426
2,014
1,123
Има нова машина сега мислам да ја купам.
Таа сама мисли која позиција како треба да се направи.Исто така таблите сами се штрафат, штрафчињата сами се местат на машина.
Таблите сами се носат на местото каде што треба да се прави плафон/преграден ѕид/опшивки/итн итн.

Ама цела работа е што работниците ми се многу мрзливи па ги мрзи да штракнат едно копче.
А иначе ќе ја купев.
:zelen
Абе газда си не оспорувам јас ништо и ете гледаш до работниците е све, на никој не му се работи ама и тие што работат се осудени на -работи за газдата а не да заработиш за себе или колку дома да не седиш :zelen