Дедо Мраз

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Мене всушност коа ќе го видам дедо мраз фигуративно, повеќе ме потсетува слично на ова:
Scary_Clown.jpg

И не, не дека го нејќам но сета таа фама околу него ми е помалку чудна и тажна. Насмевка и џагор на мали деца повеќе ми се допаѓаат па и да не е толку украсено.

Океј секој различно го доживува, има и мали деца кои плачат и се плашат од него исто како што го прават тоа кога ќе видат кловн.
И мене ми се допаѓа радоста на мали деца и насмевката било како... но сепак Дедо Мраз за нив си е Дедо Мраз.. барем за некои од нив тоа е светлина во новогодишното утро : )

Lollypop

Истакнат Член
26 декември 2012
251
197
143
Инаку да како мала верував во него (дека ептен сум гледала новогодишни филмови) ии чак што више еднаш му остаив пред да легнам нешто колачиња и млекце ии тоа сабајлето татко ми излапал се а ја чудев кај ми го остаил дедо мраз поклонот... :D

Али пораснавме-помина тој розев свет сега дедо мраз го гледам само на рекламиве од кока кола :)

• Ми се допаѓа
Реакции: 84 sk_Y ^_-

Loner

Активен Член
13 март 2016
340
86
28
Skopje
Дедо Мраз како мал многу си го сакав и бидејќи креветот ми беше блиску до елката многу се радував затоа што мислев дека кој е поблиску до елката прв ќе добие подарок од Дедо Мраз :sram.
-Го сакате ли ?
-Дали постои ?
-Што најмногу ве израдувало под елката?

dedo-mraz_508.jpg
Го сакав додека знаев дека постои :giggle а како помнал така ме лажеа моите ќе ми купат поклон, некоја играчка ќе ја стават под елката или до елката и одма ке ме викнат и ја ујјшш дошол дедо мраз (сум рекол)? И потоа ми рекле да еве го си замина сеа со санката и ја ке излезев на тераса да видам каде (happy)