Дали сте задоволни од понудата на музичари кои ја посетуваат нашата земја?

Jonhy

Нов член
4 октомври 2013
1
0
1
30
Најзадовлен сум што ги викнаа The Prodigy и ZZ Top, а од ТУРБО-ФОЛК глава неможеме да кренеме ТАПА!!!!
Но, редно време е да се викнат "Pearl Jam" никогаш не биле во земјава!
 

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,065
113
Скопје
www.statik-group.com
Се’ зависи до вкусот.Премногу комерцијала не сакам.Задоволен сум од од понудата на музичари што ги нуди конкретно клуб „Сектор 909“.Тие се неверојатни промотори на добра квалитетна музика.
Зборам за имиња како Little Louie Vega,Derrick May,Tony Lionni, Deetron,Terrence Parker, па се’ до домашниве Dj Dimitri from Chair, Dj Bazel, Dj Machki, Miskoski, Dj Maci, Goce SAF, Dj Ogi, Zoki Bejbe итн итн.
Цените пристојни како и секогаш.
300 денари карта за некој што доаѓа од Чикаго да пушта музика овде, во оваа музички пропадната држава е дури и малку.

Балканскиве групи веќе се клише и глупави.
Едвај чекам да се отвори зимското сектор :D
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: parvati

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Не е муабетот само за Гага и Бијонсе,и да се донесат они пак може да биде лоша сцената,ни треба разновидност,ни требаат помали свирки на бендови од поавангардни жанрови,ствари што не се толку слушани,да се шири музика што не е толку многу застапена. Ене го Капан Ан со Drum & Bass и дабстеп журчиња,двајца без тројца се таму,а на фејсбук сите слушаат.

Ама брат Капан и остали мали дарксајт места праиф мали журчиња сс ич организацију, нели зборимо за поголеми фестови и концерти? Еве например ја у Капан Ан пред некои 3-4 или 5 годинке идеше комај сфак викенд, или фтор. Имаше људи што и да се дешаваше, дали наш или странски диџеј( псај журчиња се праесфа ) а и драмЕнБејс : ) Али тој е тој такфо место куде што идеф малце људи и интересно е, има живост, има играње и нема кошуљашки фаце што идеф по Ваниле Маниле и пицнати места
Питање е кд почнеф саглам артисти да доваѓаф куде нас, сфетски калибар, а и да не су ептен комерцијални
Ја мислу никад
 

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,018
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Што е до мене, јас најзадоволна би била кога би ми носеле хардкор/металкор бендови од секаде, језда донеле до сега доста добри бендови. Ама не би било лошо да се види и нешто друго, некој познат изведувач, чисто онака.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Хептаграм XI

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Задоволен сум посебно со последните двајца Тони Блер и Субрата Рој. Такви пари се има фрлено за нив, таков спектакл, заангажираност на младина, чиниш мед тече низ државата.

Шега на страна, до пред 5-10 години беше топ, во последно време се гледа дека вирее мизеријата како и на наше поднебје така и гостите кои доаѓаат наваму. Сарс, Дубиоза, Зупагикс па и Фолтин во последно време претеруваат. И најинтересен ми е моментот „Сега па којзнае кога“ и оп после 6 месеци истото. Очај.
 

Teddy Picker

Староседелец
15 јуни 2012
155
162
643
Фоф компирето
Да ја проактивираме темата малце, во претходниот пост бев во bad mood за пропуштената прилика Елементал. Сеа во ноември беа во Хавана и све одлично само ми е страв да не станат мејнстрим пошо и нив почнаа да ги слушаат од 12 годишни девојчиња до атеншн хорс. Slipknot би биле добро освежување на сцена иначе
 

Anakin

Истакнат Член
23 август 2012
869
977
203
Епа ова Ју бендовиве веќе никој не ги вика само ние. Незнам шо да кажам, треба да има за сечиј вкус концерти ама јас освен Здраво Млади , и Џез и Офф фест шо носат музичари шо се стварно супер ништо друго не посетувам.
 

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,119
1,683
Позадоволен сум од понудата на тие што ја одбегнуваат Македонија. Македонија ти е оаза на турбофолкот. Во глобала земено.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Outrider