Дали може да сакаш две личности во исто време?

fantina

Истакнат Член
29 април 2012
112
163
343
Не може да САКАШ две личности во исто време. Ако мислиш дека ги сакаш и двајцата, тогаш не сакаш ниеден од нив.
Како викаат ако се двоумиш меѓу двајца избери го вториот, затоа што ако си го сакала првиот воопшто немаше ни да го погледниш првиот.

Rosana

Староседелец
24 јуни 2012
267
499
1,063
можно е но тоа не е вистинка љубов тоа е како допаѓање.....а и ако си ја сакал првата личност немало да ја засакаш, или одбериш другата ;)

Реми

Староседелец
18 февруари 2012
542
957
1,093
У близина
Сите ние длабоко во себе поседуваме љубовен јад што дреме. Срце што не било скршено не е срце. Следствено на тоа можно е несвесно да се сака некој кој не повредил, кој радо би му зариле нокти во утробата, би му искорнале и цревата би ги фрлиле на некоја џукела.
Затоа простувањето е преодна фаза која води кон емоционален излез, во спротивно паѓаш во љубовен триаголник во кој активно учествуваш со псевдоним - минатофил.

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy and Praetorian

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
Ако се двоумиш измеѓу двајца (кого сакаш повеќе или вистински) секогаш избери го вториот, зашто ако си го сакал првиот доволно, немало да го засакаш вториот воопшто...

• Ми се допаѓа
Реакции: Blondie

monika88

Истакнат Член
1 април 2013
453
645
193
36
Неготино
не,или и двете личности не ги сакаш,или се лажеш дека ги сакаш а уствари не е така

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Јас пак мислам дека сме способни да сакаме повеќе личности истивремено во нашиот живот.
И секој од нив на свој индивидуален начин
независно од другиот.
Свеста е таа која не ограничува.

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Мислам дека да.Како помал се сеќавам гледав еден филм и една девојка и еден дечко се мотаа нешто ваму таму,и кога таа помисли дека станало сериозно, отидоа на кафе и овој и вика: 'Знам дека ова што ќе ти го кажам ќе ти биде тешко,ама јас морам да ти кажам.Јас не можам да останам заљубен во една, можам да бидам заљубен во три женски наеднаш.Во моментов ти си една од нив' и оваа не му веруваше нешто,плачеше,се дереше му викаше 'Никој не може да сака повеќе од една личност'.А овој и вика 'Јас можам,ако сакаш можам да те однесам кај мојот доктор'.Не ми текнува како заврши филмот,али на таа сцена се сеќавам.

• Ми се допаѓа
Реакции: ZmajChe

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
Не можеш. Ако мислиш дека сакаш две девојки истовремено, тогаш тоа не би било љубов.

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina and ZmajChe