Дали машките побрзо се заљубуваат од женските?

Дали машките побрзо се заљубуваат од женските?

• Да

Гласови: 16 29.6%
  • Не

Гласови: 30 55.6%
  • Не знам

Гласови: 8 14.8%

• Вкупно гласале
    54

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
Гледаш, и самата велиш дека се` е до воспитувањето и очекувањата. Не се согласувам и сметам дека е лично.

Да, но воспитувањето на машките и женските деца, обично има многу заеднички работи. Имено, социјализацијата (во која спаѓа и воспитувањето), е слична кај сите женски деца. Започнува со розевото боди во болница. Гледа цртани во кои преовладува љубов, разбирање, грижа за другите. Игра со тањирчиња, тенџерчиња, има кукла-бебе.
Машкото дете добива сино боди, а дома гледа Спајдермен, Супермен, и останати ,,херои,,, гледа цртани во кои главниот лик е најмоќен, најмалку покажува емоции, и редовно спасува некое сирото невино женско суштество.
Кога ќе падне и ќе си го удри коленото, му викаат ,,не плачи како некое девојче,,. Со оваа реченица се одобрува плачењето на девојчето, но на момчето не му е дозволено истото.
Додека девојчето ги венчава Барби и Кен, момчето се брка со другите момчиња, прави војни со Екшнмен итн.

Така што, да, индивидуално е, но во глобала, машките и женските деца си имаат образци по кои се воспитуваат. Токму оттаму и потекнува она, ,,чудно ми чудо, жена вози багер,, :)
Баш затоа што жените ги учат од најмали нозе, да бидат емотивни и да се грижат за другите, најчесто се вљубуваат во секој можен парнер кој го имаат во животот, чувствуваат обврска да го сакаат, а ако се со него, а не го сакаат, чувствуваат грижа на совест. Мажите од мали нозе ги учат ,,некој да се грижи за мене,, , односно, од нив не се ни очекува емотивно разбирање или грижа за некого, затоа и лесно влегуваат и опстојуваат во врски кои немаат емотивно значење за нив.

И бидејќи погрешно се толкува имањето врска, односно се смета за неопходно во истата да има љубов, често важи правилото (погрешно) дека мажите се вљубуваат и одлљубуваат на секои 2 дена. Всушност, мажите се склони кон менување на партнерките, можеби дупло повеќе од жените, но реално, жените се тие кои постојано се вљубени, па се во фаза на преболување, а потоа во повторна потрага по некого кого ќе го љубат. Мажите доста поретко се вљубуваат, но се вљубуваат многу брзо, а кај нив тоа е нешто што - очекуваат да трае цел живот.

Проста работа, девојче во 2 година средно фаќа некој дечко, 2 недели не е со него, веќе размислува како би и изгледало неговото презиме после нејзиното име. И тоа го прави со речиси секој нареден дечко во нејзиниот живот, затоа што мисли дека треба да ги сака сите. Другарот нејзин од клас, може ќе има дупло повеќе партнерки од неа, но ниту во една може да не се вљуби, или пак, во една.

• Ми се допаѓа
Реакции: Мортидо

mila mila

Истакнат Член
31 март 2012
192
154
343
Па машките потечко се заљубуваат.
може некоја ќе им се допадне но тоа не значи дека од одма ќе ја засакаат.
Премногу се оградуваат кога ќе стане збор за љубов.

• Ми се допаѓа
Реакции: Rosana

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
251911_3767624001532_941183012_n.jpg

така е тоа во реалност (nod)

• Ми се допаѓа
Реакции: WomanInRed

Mila Kunis

Истакнат Член
15 февруари 2012
2,290
3,529
443
Скопје
Незнам зошто но мислам дека на машките им треба малку повеќе време за да се заљубат...иако сегашниот дечко ми го докажа спротивното,после еден месец врска ми рече дека е заљубен во мене,а првото Те сакам го слушнав после 2 месеци :)

Сара.13

Староседелец
13 ноември 2012
1,260
3,110
1,133
мислам дека брзо се заљубуваат и искрено сакаат, и ако тоа е она вистинското што ги прави да се чувствуваат исполнети и на седмо небо, тогаш многу тешко се одљубуваат...
машките се многу поголеми "цими пиздри" кога станува збор за љубов, иако не делуваат така, со чест на исклучоци.
Како и да е генерално мислам дека машките можат побрзо да се заљубат поради фактот што не се толку пребирливи како нас, доволна им е особа која ќе ги привлече и ќе успее да ги задржи, а за одљубување, колку се тешки мајкоооо... |-(

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Тоа е поради стереотипот изграден на опсервација. Човек кога е заљубен може на сто и еден начин да го произнесе тоа, само што повеќето научени според медиумите имаме перцепција дека тоа треба да изгледа филмсли а нема всушност никаква врска. Машкото е заљубено и може да молчи и да сокрива, но не значи дека нема емоции. Исто важи и за женската страна, која може на 101 начин да ги изнанипучира другата страна со своите „лажни“ слики на емоција.

• Ми се допаѓа
Реакции: Сара.13

AnaMi

Полноправен Член
4 октомври 2012
65
84
18
Јас мислам дека машките брзо се заљубуваат, ама ретки се они кои собираат храброст и го покажуваат тоа, сакат да глумат мачо тип кој не се заљубува така лесно... имав врска со дечко кој послем незнам точно колку време беше ама знам дека беше брзо, ми вика абе јас се заљубувам во тебе(inlove) ...и тоа така со страв(worried) ...што има лошо во тоа...баш е убаво чувтвото да си заљубен....:sreken

goodgod

Истакнат Член
26 декември 2012
433
304
163
пред компјутер
Па машките потечко се заљубуваат.
може некоја ќе им се допадне но тоа не значи дека од одма ќе ја засакаат.
Премногу се оградуваат кога ќе стане збор за љубов.
Нема веза тоа дека потеш заљубуваат. Знам еден куп момци што се заљубиле да не кажам на прв поглед. Од се си зависи.

Anakin

Истакнат Член
23 август 2012
869
977
203
од она шо имам видено би рекла да , но сепак тоа е мн индивидуално