Дали годините се мерило за зрелост?

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,391
9,099
1,683
Кушкундалево
Годините директно не, ама животното искуство и те како. Реков дека годините не се мерило директно но се тесно поврзани со животното искуство. Поголемото животно искуство дава можност за поинакви размисли и потрезвени и позрели одлуки.
 
  • Like
Реакции: MoonFairy

corki

Староседелец
21 декември 2013
542
449
1,073
Годините директно не, ама животното искуство и те како. Реков дека годините не се мерило директно но се тесно поврзани со животното искуство. Поголемото животно искуство дава можност за поинакви размисли и потрезвени и позрели одлуки.
И сепак се врти околу тоа дека и годините се важни,што значи животното искуство,сепак години поминати да се стекне тоа живитно искуство,мислам дека се важни годините.Па не се вика џабе,не си созреан,тоа значи не си наполнил доволно години. :)
 

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,391
9,099
1,683
Кушкундалево
И сепак се врти околу тоа дека и годините се важни,што значи животното искуство,сепак години поминати да се стекне тоа живитно искуство,мислам дека се важни годините.Па не се вика џабе,не си созреан,тоа значи не си наполнил доволно години. :)
Не баш, затоа пишав дека не се директно поврзани но се важни. На пример мала е веројатноста дека некој до 23-4 години ќе има животно искуство поголемо од повеќето што се 50+, но сепак постои.
 

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,220
1,747
253
Како и секој плод на едно растение,како расте така и зрее.Искуството може да биде лошо и добро,негативно и позитивно,болно,среќно,така да тоа нема врска со зрелоста.Зрееме со растењето,со остарувањето,со наученото,виденото,осетеното,изгубеното,на на крај после зрело иде што......скапано.Може ли тогаш да се каже кога човек е најзрел?
 

Makedonec

Модератор
Член на администрација
15 јуни 2014
1,466
1,185
1,133
Немора да значи имам сретнато деца од по 10 години а се ептен зрели и разбираат а имам сретнато и возрасни од по 40 години кои не се зрели и сеуште размислуваат како деца