(Вистинска) Љубов, постои ли?

Дали постои љубов

• Вкупно гласале
    42

Glorry

Истакнат Член
14 февруари 2012
262
369
63
а што подразбирате вие под поимот љубов ?! Незнам дали постои,јас сметам дека постои,се сметам себе за заљубена личност но неможам да тврдам бидејќи никогаш нема да знам што точно се случува кога човек е заљубен....

Slatki4ka

Полноправен Член
17 февруари 2012
60
42
18
а што подразбирате вие под поимот љубов ?! Незнам дали постои,јас сметам дека постои,се сметам себе за заљубена личност но неможам да тврдам бидејќи никогаш нема да знам што точно се случува кога човек е заљубен....

Дали твојата љубов е возвратена? доколку не е возвратена нема да знаеш што значи да бидеш сакан :)

Caci

Истакнат Член
15 февруари 2012
876
1,104
393
31
Струмица
Мислам дека постои, да бидеш за заљубен е едно од најубавите чувства, а пак уште поубаво би било ако и таа љубов е возввратена :) е тогаш ќе се почуствува таа вистинска љубов

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
Како знаете дека сте вљубени во некого? Како вие ја доживувате љубовта и како знаете дека ете баш тој е оној кој е поразличен од останатите, не го кажувам ова како приказна за ВИСТИНСКИОТ туку само како човек во кој сте ВЉУБЕНИ?

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Никогаш не бев по љубовта и врските. Но кога го запознав мојот сегашен дечко, нешто ме привлече и му пружив шанса. На почеток мислев дека не го сакам, бидејќи потребно ми е повеќе време за да се зближам со некого. Дури не можев ни да ја сфатам неговата грижа кон мене и преубави секојдневни гестови. Бев научена дека не постои вистинска љубов, само интереси, и дека секоја врска брзо завршува. Поминавме низ многу подеми и падови, конфликти и проблеми, и преку нив сфатив дека го сакам. Бидејќи што и да се случи, сакам да сум со него. Незамислив ми е животот без него и посакувам да сме во иднина заедно, па дури и се до крајот на животот. Уживам во секоја секуда помината со него. (hug)