Вие и убиецот

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
Можеби сега би рекла дека
ќе вриштам,ќе го натепам.. и сл.
Но,во таква ситуација си во шок
и не знаеш што да направиш.Едноставно
ко да си закочен на место и не можиш,
ни да се помрдниш,а пак од друга страна ако почниш
да вриштиш ти отиде главата (bandit)

• Ми се допаѓа
Реакции: WomanInRed

Legioner

Истакнат Член
18 април 2012
1,001
602
423
Ohrid
Во основа сум храбра личност. Барем така сметам, а ситуацијава навистина е тешко да се замисли.
Еве се си мислам дека не би се здрвила, прво би била малку изненадена, и сигурно уплашена но брзо би се прилагодила на новата ситуација и би се обидела дотичниот убиец да го навлечам да се откаже од намерата, да го спушти оружјето и слично.
Зборовите се навистина силно оружје, и ако се употребат вистинските така што би делувале врз психата на оној во чии раце е пиштолот има веројатност разврската да е во моја полза.
Секако муабетов ми е нож со две острици, зошто од друга страна можам толку да го разбеснам убиецот што во афект би ме убил без да трепне.

тоа е ако си тет а тет но што ако ти дојде од позади тогаш што ???
еве пред 2 дена во охрид таква ситуација доаѓаат 2 од струга со такси начекуваат охриѓанец и го бодат со нож од тука младичов такси и на хирургија.
Никој ама баш никој не може да предвиди кога и каде би се случил некоја напад и како би реагирал во таја ситуација.
А тоа што велиш за зборовите до некаде се слагам ама што ако напаѓачот е наркозависник него дрогата му е потреба кој го смирува.

Можеби сега би рекла дека
ќе вриштам,ќе го натепам.. и сл.
Но,во таква ситуација си во шок
и не знаеш што да направиш.Едноставно
ко да си закочен на место и не можиш,
ни да се помрдниш,а пак од друга страна ако почниш
да вриштиш ти отиде главата (bandit)

точно првична реакција е шок зависни ситуацијата и околностите пред се
ако има простор да се реагира се реагира ако не тоа е
ama ne е лошо као кобра по еден пишто да се носи за секој случај
тогаш е друга ситуација го тепам без око да ми трепне (party)

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
тоа е ако си тет а тет но што ако ти дојде од позади тогаш што ???
еве пред 2 дена во охрид таква ситуација доаѓаат 2 од струга со такси начекуваат охриѓанец и го бодат со нож од тука младичов такси и на хирургија.
Никој ама баш никој не може да предвиди кога и каде би се случил некоја напад и како би реагирал во таја ситуација.
А тоа што велиш за зборовите до некаде се слагам ама што ако напаѓачот не наркозависник него дрогата му е потреба кој го смирува.

Епа затоа пишав дека е комплицирано.
Можни се најразлични ситуации и средби со луѓе кои имаат различни психолошки профили.
Јас зборував конкретно за ситуацијата во природа и човек пред мене со вперен пиштол токму како воведот на Праеториан.
Ако дискутираме за секоја можна ситуација кај ни е крајот.

• Ми се допаѓа
Реакции: Legioner and melpomena

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Секако муабетов ми е нож со две острици, зошто од друга страна можам толку да го разбеснам убиецот што во афект би ме убил без да трепне.
It's complicated anyway.
Но нешто ке мора да се проба.
Нема да ги кренеме рацете и да ни никне бело знаменце во нив.
Со непознат ке е малку потешко,мојата случка беше со познат и можеби тоа ми помогна во приговорите,оти испадна дека му ги кажав баш зборовите што сакаше да ги слушне.И згора на се не ми беше лут што го пријавив :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Марија

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Но нешто ке мора да се проба.
Нема да ги кренеме рацете и да ни никне бело знаменце во нив.
Со непознат ке е малку потешко,мојата случка беше со познат и можеби тоа ми помогна во приговорите,оти испадна дека му ги кажав баш зборовите што сакаше да ги слушне.И згора на се не ми беше лут што го пријавив :)

Целосно се согласувам. И сама реков, нешто ќе мора да се проба. Убиецот секако има намера да не убие. Вреди да пробаме дали ќе се откаже.
А ти во твојата ситуација си реагирала токму како што реков и јас. Си употребила посилно оружје од неговото, си била помудра и похрабра. Секоја чест.
Едно е јас што зборам како би направила, а друго е тоа што ти веќе во слична ситуација си го направила тоа. (bravo)

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
Лесно е да замислиме што ќе направиме.
Бујна ни е фантазијата многу.
Но,тешко е кога ќе не снајде тоа.
Сето што сне го мислеле ќе го заборавиме.

• Ми се допаѓа
Реакции: 4FUN

Legioner

Истакнат Член
18 април 2012
1,001
602
423
Ohrid
Лесно е да замислиме што ќе направиме.
Бујна ни е фантазијата многу.
Но,тешко е кога ќе не снајде тоа.
Сето што сне го мислеле ќе го заборавиме.

мислам и покрај сета паника која ќе биде. Сепак пасивноста не дава резултат, добар е коментарот на Марија дека нешто треба да се проба макар тоа било и разубедување на вооружениот престапник.

Мислам дека у тие секунди ќе ми прелета цел живот низ глава ко на филмска лента.

а замисли некоја згодна девојка да е престапникот ;) :giggle
тоага ќе ти биде мило

Мортидо

Староседелец
6 март 2012
1,056
1,575
1,133
Yellowknife, NT, Canada
metatron86.deviantart.com
а замисли некоја згодна девојка да е престапникот ;) :giggle
тоага ќе ти биде мило
мило што ќе ме упуца?
можеби, но ако се согласи на еден сношај со мене пред да ме прати у вечни ловишта. :D

Succubus

Истакнат Член
28 февруари 2012
562
835
393
under your skin.
ако се работи за професионален крадец тие се најчесто оние кои ограбуваат со оружје пример банка или еве кладилница целта им е грабежот со што помалку нереди, али акое е во прашање наркоман ситен крадец тогаш варди се од него нема спас те пука во секундот.
а се позачестени се тие наркоманите

Ако е наркоман, ќе се дружиме, може и да му понудам и јас нешто ;)

Како и да е, бар ја мислам дека снаодливоста би требало да те извлече, особено ако му ја најдеш слабата точка или пак обратна психологија. Сепак и многу е битно да останеш многу смирен и без паника во тој момент, што верувам дека е тешко изводливо..
Јас ако зборувам сега што БИ требало да направам, ако би дошол тој момент поима немам што ќе направам :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Legioner